Hava Durumu

Artık son günler...

Yazının Giriş Tarihi: 03.01.2019 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.01.2019 08:12

Bütün büyük illerde yerel seçim adaylıklarına son şekiller verilip adaylar bir bir açıklanırken Bursa'da ilçelerin açıklanmaları an meselesi.

Bursa'da Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklayan AK Parti'nin, ilçeleri açıklamasının bu kadar zaman alacağını beklemeyen aday adayları için bekleme süresi artık kısaldı gibi duruyor.

Bütün ilçelerde yoğun bir çalışma yürütülürken, üzerinde durulan en önemli etkenlerin başında tabiki Cumhur İttifakı hassasiyeti geliyor. Ciddi bir anlam yüklenen bu ittifakın, özellikle terörle mücadelede moral motivasyon bakımından değerler manzumesi içerdiğini görmek lazım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ittifak hassasiyeti teşkilatlara sirayet ettikçe koltuk beklentilerini törpüledi denilebilir. İttifak daha güçlü görünmek için daha fazla üzerinde durulması gereken bir konum aldı. Zira seçimlerde alınabilecek en üst oy oranına ulaşmak hedefi gözlenmektedir. "Meşru" tartışmasına sebep olacak en ufak bir ihmal bile değerlendirme dışı olmalıdır çalışması, bugünlere gelinmesinin nedenidir.

Aday adaylarının, ilçe ilçe değerlendirmeleri hemen hemen bitti denilebilir.

Osmangazi ve dağ ilçeleri dışında listeler neredeyse tamamlandı.

Beklenti; Osmangazi etrafında yapılan çalışmaların nasıl sonuçlanacağı yönünde daha fazla merak boyutunda olduğudur.

Yıldırım, Nilüfer, Gemlik, Orhangazi, Kestel, Mudanya, Gürsü, Mustafakemalpaşa, Karacabey aday belirlemeleri aşağı yukarı kesinleşti gibi duruyor. Dağ yöresi için ittifak hassasiyetine göre tavır takınılacağı gelen bilgiler arasında.

Artık sona geldik... Aday adaylarına sabırlar diliyorum.

SİCİLYA ADASI'NDA ETNA YANARDAĞI'NIN DÜNKÜ SON GÖRÜNTÜSÜ

Geçen hafta yeniden lav ve kül püskürtmeye başlayan İtalya 'Nın Sicilya Adası üzerinde bulunan Etna Yanardağı'nın, dün bir dostumuzun telefon kamerasından görüntüsü oldukça etkileyiciydi.

Sicilya Adası'na özel bir görev için ziyarette bulunan dostumuz uçaktan inerken bu muhteşem doğa olayını paylaştı. Bir hafta içinde özellikle Sicilya'nın Atania Yöresi'nde yüzlerce irili ufaklı depremlere neden olan aktif yanardağın yörede turizm açısından bir değer olduğunu da iletti.

Dün öğlen saatlerinde kül püskürtmeye devam eden yanardağ dünya üzerinde en bilinen aktif yanardağların başında geliyor.  Geçen hafta yeniden aktif hale gelirken catania'da tsunami olur mu korkusunu yaşatmıştı.

Ansiklopedik bilgiye göre ;"Etna Yanardağı, Sicilya'nın doğu kıyısında, Messina ve Katanya'ya yakın aktif yanardağ. Avrupa kıtasındaki en yüksek yanardağdır. Şu anki yüksekliği 3.326 m olmakla beraber zirvedeki püskürmelerle bu yükseklik zaman zaman değişmektedir. Dağ, 1865'teki yüksekliğine göre 21,6 m daha alçaktır."

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.