Hava Durumu

Ankara yollarının tozları alınmaya başladı

Yazının Giriş Tarihi: 02.11.2018 08:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.11.2018 08:14

MHP'nin teşkilatlarına; "yerel seçimlerde Cumhur İttifakı ruhuna zarar verecek tutum içine girilmemesi" yönündeki çağrısı, iki parti arasındaki son duruma yeni bir boyut kazandırdı.

Cumhur ittifakının manevi içeriğine, iki parti tarafından da yüksek anlam yüklenmiş olduğunu anlamış olduk. Bu ittifak ulusal birlik ve beraberlik için çok fazla önem taşıyor. Ayrıştırmanın bu kadar kaşındığı bir ortamda liderlerin ulusal değerler konusunda bir arada olabilecekleri olgusu, doğrusu, milli ve manevi duyguları hep yüksek düzeyde olan insanımızın moralini yükseltecektir.

ÖZHASEKİ: "MİLLETVEKİLLERİNİ ADAY GÖSTERMEYECEĞİZ"

Meclis aritmetiği mantık olarak yerel yönetimler için milletvekillerinden aday gösterme olasılığını biraz ortadan kaldırmıştı. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, CNNTÜRK sorularını yanıtlarken milletvekillerinin adaylıklarının önünü kapattı. Kanaatimce, diğer partilerin aday göstereceği milletvekili sayısıyla daha netlik kazanabilir. Öyle ya sıkıntılı bir Meclis aritmetiğini iyice sıkıntılı bir hal alması anlamına gelebilir. Daha mantıklı gibi..

TEBDİLİ KIYAFETLE VATANDAŞIN İSTEDİĞİ ADAYI BELİRLEMEK!

Özhaseki'nin açıklamalarından ilginç yorumlar çıkabilir. Açıklamaların en önemlisi bence tebdili kıyafetle vatandaşa gidilip; beklentiler ve aday profili belirleme açısından kriterler sorulması pek gördüğümüz bir uygulama değil. Yöneticiler, bu tür uygulamaları daha çok icraatların nabzını tutmak amaçlı yaparlardı. Çarşı pazarda vatandaşın aday profili görüşlerini almak ön seçimden daha etkili olabilir. Bu bir yeniliktir.

ANKARA YOLLARI...

Adaylık için üç dönem kuralı zaten var, milletvekillerinin adaylıkları olmayacak... Bu durumda aday adayı furyası başlıyor demektir... AK Parti milletvekillerinden adaylar için görüş raporu isteğinin duyulması ile aday olmayı düşünenler Ankara'ya sefer başlatmışlardı. Kimisi geç kalmamak, kimisi de taraftar bulmak adına bu seferlere başlamış olabilir. Her halükarda Ankara'nın yoğunluğu bugünden itibaren daha da fazlalaşacaktır.

BÜYÜKŞEHİR ADAYLARI...

AK Parti, diğer partilere göre en yoğun olanı kuşkusuz. Çok öncelerden isimler zikredilmeye başlanmıştı. Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş aday olarak zaten var... Sayın Bakanımız Faruk Çelik ismi çok uzun zamanlar öncesinden zikredilmeye başlanmıştı, önceki gün Anadolu Ajansı'nın haberi ile gerek görsel ve gerekse yazılı basın Faruk Çelik ismini daha etkin bir şekilde gündeme taşıdı. Sedat Yalçın, resmen adaylığını ilk açıklayan oldu. Kulislerde ismi geçenlerden Sayın Hakan Çavuşoğlu'nun adı Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki'nin açıklamaları ile imkansız gözükmeye başladı. Son zamanlarda çok yoğun adaylık çalışmaları yürüten Hüseyin Şahin'in Ankara kulisleri biliniyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın beklentileri; Türkiye'nin en büyük ilçelerinden birinin başkanlığını yürütmesinden dolayı üst düzeyde. BTSO Başkanı İbrahim Burkay ismi sürekli kulislerde. Bugün adaylıklarla ilgili takvim AK Parti Genel Merkezi tarafından açıklandıktan sonra başka sürpriz adaylar da mutlaka olacaktır.

"Tebdili kıyafet ile vatandaşa aday sorma" yapıldı mı? Yoksa aday adayları belirlendikten sonra mı yapılacak? Kim yapacak, nasıl ve nerelerde yapılacak?.. Tebdili kıyafet olacağına göre gizlilikle yapılacak... Nerede, hangi sokakta kiminle yapılacak? Bekleyip görelim bakalım. 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.