Hava Durumu

Aktaş: "Turizm konusunda kabuğumuzu kıracağız"

Yazının Giriş Tarihi: 05.02.2019 07:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.02.2019 07:03

Bursa, önümüzdeki yıllar içerisinde fuarcılık ve turizm konusunda, Büyükşehir Belediyesi önderliğinde ciddi atılımlara sahne olacak.

     Görünen o ki, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, üstlendiği Bursa Turizm Tanıtma Birliği Başkanlığı görevini "bürokratik kamuflaj"dan KURTARMA PLANLARI YAPIYOR.

     Daha önceleri, SORUMLULUĞUN BELEDİYEDE OLMASINA RAĞMEN, başkanlığının başka resmi kurumlar tarafından yürütülmesinin doğal olarak çok başlılık oluşturmasının sakıncalarını yaşıyorduk. Hatta yapılması gerekenlerin uygulamaya konulmasının çok başlılık nedeniyle zaman aşımına uğramasının atılımların önünde engel oluşturmasını bile yaşadı Bursa. Bunu yakından gören Başkan Aktaş'ın "Bursa Kültür Turizm Tanıtma Birliği Başkanı" görevini, Aralık 2018 tarihinden itibaren bizzat yüklenmesinin arkasında yatan asıl gerekçe budur kanaatindeyim.

      Başkan Aktaş'ın, "Bizim, makama ihtiyacımız yok ki, bu makamın bana herhangi bir kişisel katkısı yok. Bunun için herhangi bir ücret falan almıyorum. Ancak Bursa, bu konudaki potansiyelini değerlendiremiyordu" yorumu bu işe ne kadar gönül verdiğini gösteriyor.

     23.Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT)'nda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, fuarcılık konusunda önemli açıklamalarda bulundu. 31 Ocak- 3 Şubat tarihleri arasında İstanbul Tüyap'taki açık kalan fuar alanını daha profesyonel yaklaşımla incelemelerde bulunması açıkçası beni umutlandırdı.

     Fuar alanını, yaşadığım sağlık problemi nedeniyle beraber gezemedim ancak kısa bir süre sonra Bursa standında birlikte olduğumuz Aktaş, sorularımıza verdiği cevaplarla bu işte ne kadar kararlı ve bilinçli olduğunu göstermiş oldu.

"BURSA TURİZMİ, SADECE İNANÇ TURİZMİ İLE TEMSİL EDİLEMEYECEK KADAR KAPSAMLIDIR VE POTANSİYELE SAHİPTİR."

     Kendisine yönelttiğim sorular karşısında oldukça kararlı ve inançlı gördüğüm Başkan, önümüzdeki yılların planını kafasında oluşturmuş olarak "kısa sürelerde çok büyük atılımların" haberini verdi:

     "Başlamak işin yarısını bitirmektir. Şimdiye kadar işin sahibi bizdik ancak başkanlık başka makamlardaydı. Herkes iyi niyetle bir şeyler yapmaya çalışıyordu. Ancak kurumlar farklı, ne yaparsan yap bürokratik bazı engelleri aşamıyorduk. Şimdi bu durum kalktı. Bursa Kültür Turizm Tanıtma Birliği Başkanlığı belediyeye geçti, böylece daha hızlı hareket alanımız oluştu. Önümüzdeki birkaç yıl içinde bu işin profesyonellerinden faydalanarak Bursa'yı bu alanda hak ettiği yere oturtmamız lazım. El birliğiyle hep beraber Bursa turizminin hak ettiği değeri görmesini sağlamalıyız. Elimizde çok fazla değerlerimiz var; kaplıca, doğa, deniz, sanayi, inanç turizmi olarak fazlasıyla değere sahibiz." 

     Tabi, bu alanda geçmişe yönelik, bazı tespitlerde de bulunmak lazım. Neler yapıldı, neler yapılamadı...

     Çok iyi bir fizibilite ile Bursa, turizm kalkınma potansiyelini alacağı daha profesyonel, uluslararası kurum ve kuruluşlardan alacağı destekle ciddi atılımları gerçekleştirebilir.

"BURSA'NIN TANITIMINDA BEBKA'NIN DA KATKILARI EN ÜST DÜZEYDE OLMALI"

 Yörenin tanıtımına ciddi katkılar sağlayan BEBKA'nın ciddi organizasyon katkısı sağladığı Bursa standını ne kadar ziyaretçi inceledi bilmiyorum. Öyle bir veri tutuldu mu onu da bilmiyorum. Ancak kalkınmaya yerelde ciddi katkılar sağlayan, projeler üreten BEBKA'nın Bursa için daha yapacağı çok önemli işler olabilir.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı(BEBKA); 25.01.2006 tarih ve 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanun"a dayanarak 14 Temmuz 2009 tarih ve 2009/15236 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuş.

BEBKA; Bursa, Eskişehir ve Bilecik illerinde kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında koordinasyon ve işbirliğini geliştirerek kalkınmaya yön veren, yerel sorunlara yine yerel odaklı çözümler sunan, kaynakların yerinde ve etkin kullanımıyla sürdürülebilir kalkınmaya hizmet eden bir kurumdur.

Bursa standının Bursa Kültür Turizm Tanıtma Birliği Başkanlığı'nın bir üyesi olarak BEBKA tarafından organizasyonu oldukça iyi bir görünüm sergiledi. Önümüzdeki yıllarda Bursa'nın bu kurumdan daha fazla katkı ve destek almasını umuyoruz.

Bursa kamuoyunun yakından tanıdığı Aziz Türk'ün, BEBKA adına organizasyonunda koordinasyon görevi aldığı standımız güzel bir görüntü verirken ziyaretçilerden de olumlu eleştiriler aldı.

Stantta yer alan Bursa'ya ait özellikle ipekli dokuma tanıtımları ziyaretçilerden oldukça fazla beğeni kazanırken, unutulmaya yüz tutmuş Bursa'ya ait el sanatlarının mutlaka yeniden canlandırılması gerekmektedir.

BUSMEK'e ait ipek halı dokuma ve el sanatları tezgahı ziyaretçilerin beğenisini kazanırken Bursa genelinde ilçeler dâhil 16 dokuma merkezinin geliştirilip çoğaltılması gerekiyor.

ULUSLARARASI FUARDAN İLGİNÇ KARELER

Uluslararası profesyonel turizmcilerin buluştuğu fuarda oldukça ilginç ve güzel tanıtımlarda yaşandı. Katar'ın davullu zurnalı yöresel ekibi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti standı oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti müzik ekibinin tanıtımı ayrı bir güzellikti.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.