Hava Durumu

Yeni Türkiye, ihya ve inşa hareketi (3)

Yazının Giriş Tarihi: 18.05.2018 07:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.05.2018 07:21

  1. EĞİTİM :
  2. KÜLTÜR:
  3. İTTİHAD:

  1. EĞİTİM : Osmanlı'nın çöküşünü hızlandıran en büyük amil bilim adamlarınca; Tanzimat ile birlikte kontrolsüz ve ölçüsüzce Batı medeniyetinin taklit edilmesi, Batı kültürünün hiçbir süzgece tutulmadan birebir ikame edilmesi ve eğitim kurumlarının bu anlayış , bu müfredat üzerine inşa edilmesidir.

Tedavi; Batı'nın bilim, teknoloji ve sanat ve ekonomik gelişimini sağlayan esaslar ve prensipler, batının kültür ve felsefesinden ayıklanarak yeniden bir "Şark Kültürü" omurgası üzerine oturtulması ve müfredatı kendi kültürü ile mezc olmuş bir"Eğitim Sistemi"nin hayata geçirilmesi.(Fen ve din bilimini birlikte tedris etmek)

Sonuç; Batının fen ve teknolojik bilimi ile Kendi din, kültür ve bin yıllık inancımızı birlikte veren bir eğitim.

  1. KÜLTÜR:  Aliya Izzetbegoviç'in ifadesiyle kültür; her şeyden önce bir halkın varlığının delili veya emaresidir. Bir millet geçmiş ile bağının gücü nispetinde ayakta durur. Aksi halde o millet tarih sahnesinden yokluğa mahkûm olur. Bu nedenle; bin yıllık örfüne, adetlerine, kültürüne ve köküne dönmek, Türk milletinin ve umudunu bu millete bağlamış İslam dünyasının beklentisi ve hedefimizdir.

Yavuz Sultan Selim'in İttihad-ı İslam ideali, Yeni Türkiye'nin hedefiolmalıdır.

  1. İTTİHAD: Bu topraklarda bin yıldan beri kader birliği yapmış farklı etnik menşeli unsurları bir vücudun uzvu gibi yapan en büyük etken, İslamiyet'tir. Binaen aleyh İslam Müslümanları kardeş ilan etmiştir. Bu anlayışı bu coğrafyada hâkim kılmak elzemdir. Üç büyük kardeş; Türk, Kürd, Arap ve diğer unsurların ittihadını Osmanlı dönemindeki gibi yeni bir temel üzerine bina etmek gibi her alanda projelerin hayata geçirilmesini sağlamak Yeni Türkiye'nin en birinci görevi olmalıdır.

İHTAR: Müslüman milletimizin yukarıdaki üç sacayağı üzerine sistemini kurması geleceğimiz ve yükselişimizin yegâne olmazsa olmaz esasımız ve kırmızı çizgimizdir. Bunların hem yerelde hem de tüm toplum katmanlarında hayata geçirilmesi için gerek bilim adamlarımızla, gerekse diyanet ve gerekse de kanaat önderleriyle; toplumun erkek, kadın, genç, yaşlı, köylü, şehirli tüm katmanlarına yönelik gayret ve çalışmalar içinde olmak Yeni Türkiye'nin en birinci vazifesi olmalıdır ve olacaktır.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.