Hava Durumu

Virüs ve ilahi adalet!

Yazının Giriş Tarihi: 07.05.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.05.2021 07:30

(Rabbim şanın ne büyük! Adaletin ne kadar keskin!)

Kutsal Kitapların tümünde; Rabbimiz, çizgiyi aşan, günahlarda sınır tanımayan, Allah'ın nimetlerine karşı nankörlükte bulunan, gönderilen Resulleri inkâr eden, İlahi Şeriatlerin yerine kendi keyfince oluşturdukları kural ve yasalarla canlarının istediği gibi hayvanca bir yaşamı sürdüren bütün toplumlara, yaptıklarının bedeli olarak semavi bela, musibet ve tokatların geldiğini haber veren kıssalar vardır.

Bu kıssalarda: "Allah'ın sünneti değişmez", denilerek; eğer sizler sınırı aşarsanız, kanunlarımı ve gönderdiğim peygamberlerimi dinlemezseniz, işlediğiniz vahşetten pişman olup dönmezseniz; diğer sizden önceki milletlere verdiğim cezayı size de veririm, ayet-i kerimesi sık sık vurgulanır.

İnsafla ve vicdanla, şu dünya yüzüne baktığımız zaman çok açık bir şekilde; Güçlülerin zayıfları ezdiğini, ellerindeki yer altı/yer üstü varlıklarını gasp ettiklerini, onların insanca yaşam haklarına tecavüz ettiklerini, yerlerinden yurtlarından ettiklerini, kan, gözyaşı, vahşet ve dehşet tablosunu geride bıraktıklarını görüyoruz.

Bilhassa 20.yy'ın savaş, dehşet ve barbarlık yüzyılı olarak (sadece BM'in yayımladıkları raporlar), insanoğlunun ne derece sınırı aştığını, Allah'ın gayretine dokunduğunu ve bunun mutlaka bir cezasının, karşılığının olması gerektiği hususunda sanırım hepimiz müttefikiz.İşte bu noktadan olayları değerlendirdiğimizde; bu işlenen devasa, global zulme, vahşete ve günaha mukabil; zulmüyle mutabık olarak, bütün insanlığı içine alacak bir İlahi Ceza, ihkak-ı hak gerekliydi ve bekleniyordu.

Gördüğünüz gibi, dünyayı kasıp kavuran KORONA belası, başta yeryüzünde gücüne ve kuvvetine dayanarak, beşeri hiçbir mahkemede hesap sorulamayan ülkeler olmak üzere; onlara şu-bu nedenlerle ses çıkarmayan veyahut ta dolaylı olarak destek veren diğer, irili, ufaklı, müslim, gayr-ı müslim bütün devletleri ve sistemlerini kasıp kavuruyor.Bilim adamlarınca, bir çay kaşığı kadar olduğu söylenen 'Virüse' (Allah'ın askerlerine) karşı zalim dünyanın nasıl boyun büktüğünü, Aciz ve zelil bir duruma düştüğünü, her gün ekranlardan naklen izliyoruz.

İşte geçmiş milletlere inen semavi bela ve musibetlerin, bugün ikibinli yıllardaki bir benzeri.

Ölüm haberlerini, dünya, tablolar halinde sunuyor. Herkes o korkuyu nefsinde, ensesinde hissediyor. Ve bu İlahi mesaj dalga dalga tüm dünyaya yayılıyor. Ama kalpleri, gözleri ve kulakları perdeli olanlar bunu anlamıyorlar, anlayamazlar.  Bu da bir nasip meselesi.

Rabbim! Seni hakkıyla tanıyamadık. Senin şanın ne büyük, adaletin ne kadar keskin, hikmetin ne kadar vasi, varlığının delili ne kadar gözler önündedir.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.