Hava Durumu

Türkiye atının kuyruğunu bağlamalıdır!

Yazının Giriş Tarihi: 25.09.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.09.2020 06:30

Ortadoğu'da güçlü bir devlet olmanın zamanı geldi. Zira bu tarihin bize yüklediği bir sorumluluktur. Bunun için de;

Evvela; toplumsal konsensüsün sağlanması lazımdır. Buna da "Eğitim Sisteminden" başlaması öncelik arz etmektedir. Batının dayattığı, dikte ettiği müfredat derhal ayıklanmalı ve yerine bin yıllık kültürünü temel alan, bu topraklarda yaşayan bütün kesimleri kucaklayan dersler ve müfredat acilen tedris edilmelidir. Türk maarifi, Amerikan "Fulbright Anlaşması" cenderesinden kurtulmalı ve kendi "inanç değerlerine" dönmelidir. Dolayısıyla istikbalimiz ve istiklalimiz için milli, yerli, inançlı ve imanlı gençler yetiştirilerek geleceğimiz teminat altına atılmalıdır.

İkincisi; Dünya'da ve Ortadoğu'da dost ve güvenebilecek devlet adamları ve ülkeler oluşturmak zorundadır. Osmanlının ve İslam'ın temel felsefesi olan "şefkat, muhabbet, paylaşma ve yardım eli" uzatılmalı; mağdurlar ve mazlumlar sahiplenilmelidir.

Üçüncüsü; son 250 yıldan bu yana gerilememizin ana nedenlerini tespit etmek için bir komisyon kurulmalı ve bu komisyona muhalefet partilerinin önerdiği bilim adamları da yer almalıdır.

Ayrıca; tüm bünyemizi saran aşağıdaki ölümcül hastalıkların acilen tedavi edilmesi gerekir:

  1. Ümitsizlik,
  2. Doğruluğun, yalan söylememenin ferdi, siyasal ve sosyal hayatta yeniden tesisi,
  3. Batı âlemine olan şuursuzca tapınma ve ölçüsüz sevgi,
  4. Müslümanların birbirinin kardeşi olmasının yaşama geçirilmesi,
  5. Toplumun bütün kademelerinde hâkim olan baskı ve istibdat,
  6. Egoizm; sadece kendi menfaatini düşünme.

İşte son iki, iki buçuk asırdan beri ayağımıza vurulan prangalar, bence bunlardır ve geri kalmamızın kısaca sebepleri olarak düşünüyorum.

Önemli not: Hak dine mensup olmanın ilerlemeye ve yükselmeye yetmeyeceği aşikârdır; o hak dini yaşamak, hayata geçirmek ve ahlaken uygulamak gerekir. Yetersizliklerimizin, eksikliklerimizin kaynağına inmeliyiz. Özellikle yöneticiler ve ülkenin idaresine talip olan iktidar-muhalefet bütün partiler artık suçu da, çareyi de, kendimizde aramalı, popilist politikalardan vazgeçmelidirler.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.