Hava Durumu

TÜRK MİLLETİNDEN TARİHİ HAMLE!

Yazının Giriş Tarihi: 24.04.2017 09:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.04.2017 09:15

Siz bugünlerde oligarşik egemen kesimin özgürlük elden gidiyor, yaygaralarına bakmayınız. Aslında demokrasinin totaliterliğe karşı esas gücü bireyin kendi değerini şaşırtıcı bir şekilde kavrayışında yatar. Bu kavrayış tam bir toplumsal boyuta ulaştığı sürece, bireyselcilik toplumdan özgürce türediği sürece, demokrasi totaliterlik virüsüne karşı bağışıklık kazanacaktır.

Bireyselciliğin bütün zaferlerine rağmen, birbirimize mensup olduğumuz sürece hayatta kalırız. Birey, baskıyla yaptırılana değil, kendi ihtiyaçlarına ve girişimlerine cevap olarak özgürce ortaya çıkan bir toplumsal bağlama ihtiyaç duyar. Sanayileşme insanın hassasiyetinde büyük yaralar açmıştır; bu kesikler ve yaralar yalnızca güven inancı ve diğer insanlarla dayanışma yoluyla iyileşebilir. İşte bu temel dayanaklardan dolayı halk; Cumhuriyet yönetiminin, "baskıcı, jakoben ve totaliter" yönetimi karşısında, kültürünü, inancını ve ümidini devam ettirmiştir.

Toplum birçok sıkıntı ve problemlerle karşılaşmasına ve hatta Jakobenist seçkinci güçlerin preslerine rağmen, birbirine sıkı sıkıya mensubiyetlerini koruyarak, fırsatın bir gün lehlerine döneceği ümidi ve ihtimalini hep sıcak bir beklenti içinde tutmuştur.

Ve artık bir asırdır ümitle beklenen tarihi dönemeci yakaladık diyebiliriz. Halkın beklediği o "önemli ve değerli an" gelmiştir. Laikliğin keskin dişlileri arasında preslenen halk sandıklarda iradesini belirtmiştir.

Yüzyıl boyunca yalan ve hamasi nutuklarla aldatılmış, fakirliği adeta bir gömlek gibi üzerinde taşıyan necip Türk milleti, vurduğu şamarla sadece içteki jakoben seçkincilere değil, onları perde arkasında besleyen, yönlendiren dış emperyal güçlere de yüzyılın en büyük "olgunluk dersini" vermiştir. Aleyhinde oluşturulan bütün "yalan, yanlış, fitne, fesat ve aldatıcı algı operasyonlarını da" paramparça etmiştir.

Türk milletinden Tarihi Hamle!

Türk milletinin bu hamlesi, mağdur ve mazlum başta "İslam ülkeleri" olmak üzere diğer dünya ülkelerine de umut ışığı yakmıştır.

Sömürülen dünyanın uyanmasına sebep olacak, "dünya beşten büyüktür" tezi, sömürülen ve ezilen, hırpalanan, aşağılanan ülkeler tarafından da mutlaka er geç hüsn-ü kabul görecektir.

Evet, Türkiye'deki değişim ve dönüşüm, dünyanın da değişimine ve dönüşümüne yol açacağını rahatlıkla ifade edebilirim.

Çünkü gelişmiş emperyalist ülkelerle genel bir barışın ve huzurun sağlanamayacağı bedihidir. Zira ellerindeki argümanlar ve kapitalist ölçülerle bunun sağlanması imkânsızdır. Binaenaleyh, Türkiye'nin "jakoben zincirlerini koparması" ve aynı zamanda savunduğu İnsani ilkeler, dünyanın huzuru ve sulhu için yegane kurtuluş yoludur. Bizdeki değişim ve silkiniş, dünyada "domino etkisini" oluşturacaktır. Belki de emperyalist Haçlıların Türkiye'ye olan asıl husumetin sebebi de budur. Bekleyip görelim.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.