Hava Durumu

Tıpkı Bedir ve Uhud Gazvesinde gibiyiz!

Yazının Giriş Tarihi: 21.05.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.05.2021 06:30

Son yıllarda iktidar savaşında en ölümcül silahlar sahne almaya başladı. Özel olarak kurulan merkezlerde, Türk ve Dünya kamuoyuna bu haberler servis ediliyor.  Bazen içte "medyada" sahnelendikten sonra, bu defa dünya medyası nöbeti devralarak servis hizmetini üstleniyor. Bazen de tam tersi dış medyada vizyona sokulan haberler daha sonra içteki medyada vizyona giriyor. Yani anlayacağınız tüm şer güçler, bütün mel'anet yuvaları bugünlerde harıl harıl bir hedefe kilitlenmişlerdir:

Hükümeti düşürmek, RTE'nı devirmek, 2023 seçimlerinden önce Erdoğan engelini bir şekilde imha etmek. Şayet bu mümkün olmaz ise hedef: Onu ayakta tutan gücü eritmek, zayıf düşürmek, yeterli iktidar çoğunluğuna mani olmaktır.

İşte son yıllarda, ortalıkta müthiş fırtınalar kopartan olayların iç yüzü, budur. Ve ölümüne verilen bu savaş daha da şiddetlenerek zirve yapacaktır.

Evvelâ;  Şunu bilmeliyiz ki, bu savaşta bütün kozlar ve kartlar muhalefetin tarafında. Çünkü iktidarlar zamanla kirlenir ve itibar kaybederler. Bu nedenle de muhalefet cephesinde bol malzeme birikir.

İkincisi;  Konumu itibarıyla, muhalefet "bekâra karı boşamak" kabilinden sadece 'eleştirir çözüm ortaya koymaz' taktiğine sahiptir; bu da çok büyük bir fırsat ve müteredditleri sarsan bir silahtır. 

Üçüncüsü; Her zaman yıkmak yapmaktan daha kolaydır. Güç ve kuvvet istemez. Basit bir hareketle devasa rüzgârlar oluşturmak olasıdır.

Dördüncüsü; Her yerde çoğunluğu oluşturan kitle ehl-i tahkik değil; bunlar sadece duyumlar ve zanlar üzerine hareket eder, etkilenirler.

Beşincisi; Israrla servis edilen yalanların etkisinin olduğu, iz bıraktığı ispatlanmıştır. Bu nedenle 'Harp hiledir', sözü tarihten beri uygulanagelmiştir.

Altıncısı; 'Kişi menfaatinin kölesidir', kaidesince şu-bu nedenlerden dolayı idaresi, geçimi sarsılan insanlar kibrit gibi yanmaya hazırdır. Bunlara 'fedakârlık yapınız' denilmez. Bu da muhalefetin kullanacağı en uygun malzemedir.

Yedincisi; Kamuoyuna servis edilen haberler, yöneticilerin saltanat sürdürdüğü, devletin bal küpünü nasıl yaladıkları haberleridir. Kontrolü tam sağlayamayan hükümetler, benzer olaylara düşebilirler; bu sayıca az bile olsa kitleler üzerindeki olumsuz etkisi çok büyük olur.

Sekizincisi; Özellikle adalet, hak, hukuk, eşitlik gibi devletin vatandaşlarına yaptıkları icraatlar da 'şeffaf ve halka açık' olmak, İslam'ın da temel ilkesidir. Hükümetler icraatlarında oldukça hassas ve dikkatli olmalıdırlar. Bu alanda kötü bir örnek, halk nezdindeki tüm inandırıcılıklarını yitirmesine sebep olur. 

Dokuzuncusu; Uzun yıllar hükümet yapmış iktidarlar, şayet kendi içinde yuvalanmış ve kene gibi devletin, milletin bey tül malını hortumlayan, kendi partisine mensup zümre ve kişileri, kamuoyu önünde yargılayıp cezalandırmazsa kendi sonunu da hızlandırmış olur.

.....

Ayrıca bu hükümet 250 yıldan beri ülkeyi gizli bir müstemleke gibi yöneten ve yönlendiren harici güçlerce planlanmış hedefinden ülkeyi "asırlık fabrika ayarlarına döndüren" peş peşe hamleler, icraatlar yapıyor; bu da başta ABD, AB ve Siyonist Şer Güçlerinin topyekûn saldırısını (Haçlı) üstüne çekmiştir.

Bu ve daha birçok sebeplerden dolayı açık-gizli ölümüne bir sahneye, hükümet ve RTE üzerinden maruz kaldığımız inkâr edilemez. Bu kadar şer güçlerin saldırıları altında, muztar hale düşmüş bu ülkenin yegâne kurtuluşu ancak İlahi bir "nusret-yardım" ile mümkündür.

Tıpkı Bedir ve Uhud Gazvesinde olduğu gibi o İlahi desteği dua ve niyaz ediyoruz.   

                     

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.