Hava Durumu

SULAR DURULDU!

Yazının Giriş Tarihi: 17.04.2017 09:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.04.2017 09:40

Bu satırları "referandum"dan bir gün önce yazıyorum. Zira uzun bir zamandır ki, ülkemiz büyük ve yoğun bir "mücadele ve mücahede" çatışmasına sahne oldu. Çetin ve kıyasıya bir fikir ve düşünce bombardımanı içinde yattık kalktık.

Aynı aileden fertler, farklı kulvarda yerlerini aldı. Bazen, baba ile oğul, bazen kardeş ile kardeş farklı düşündü. Yıllarca aynı ilke ve ideali taşıyanlar birbirlerine rakip vaziyetini aldılar. Meydanlar iki muhalif şık ile renklendi. Bazen yan yana kurulan çadırlarda farklı sesler ve müzikler yükseldi. Adeta Türkiye bir elma gibi ikiye yarıldı.

Zaman çok hızlı aktı, geçti. Ve işte beklenen an ve gün de geldi, geçti. Sel akar, geriye enkazını bırakır, diyorlar. Ama bizim sel gibi gördüğümüz "o müthiş akıntı" geriye "bahar"ın sımsıcak ve munis letafetine, rahmetine yerini bıraktı ve zamanla bırakacaktır.

Zira, insanın tabiatı da "bitkilerin" tabiatına benziyor. Fırtınalı kış, nasıl yerini zinetli ve rahmet gıdasıyla dolu bir "bahara" bırakıyorsa; insan topluluğu içindeki mücadeleler de yerini tecrübelere, olgunluğa ve bunun neticesinde de daha iyi bir istikbale bırakıyor ve bırakacaktır. Ancak, mücadele yapıcı, müspet ve bütünleyici olmalı; yıkıcı, parçalayıcı ve bölücü olmamalı.

Verilen mücadele, halkın ikbali ve istikbali için olmalı. İlerleme ve müreffeh, zengin bir yaşamı sağlama adına olmalıdır. Bütün koşuşturma ve endişeler bu gayeye yönelik olmalıdır.

Bu yoğun mücadele içinde koşuştururken, art niyetli olanları da hesaba katmalı. Bilhassa, tarihimiz boyunca bize karşı "düşmanca, sinsice emeller taşıyan dış güçleri" de hiçbir zaman unutmamak zorundayız.

Zira, atalarımız "su uyur, düşman uyumaz" diyerek, bu noktaya dikkatimizi çekmişler.

Bütün bu yoğun siyasi tansiyonun, şiddetli fikri çatışmaların inanıyorum, bu ülkenin tecrübesini ve sağduyusunu güçlendirecektir. Bize en büyük faydasının da bu olduğuna inanıyorum. Zira, bilenmiş, tecrübe kazanmış, demokratik hoşgörüsü tavan yapmış bir Türkiye, aynı zamanda diğer Müslüman ülkeleri de peşinden çekecektir. Onları da aydınlatacak ve derin gaflet uykusundan uyandıracaktır. Dolayısıyla, Haçlı sömürüsüne karşı da Müslüman dayanışmasını ortaya çıkaracaktır, diyorum. Bence yeni bir devire giriyoruz. İslam alemi için, Hayırlı uğurlu olsun.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.