Hava Durumu

Sinsi Tuzaklar (1)

Yazının Giriş Tarihi: 27.02.2017 10:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.02.2017 10:11

Tarihin seyrini değiştiren birçok savaş, sadece askerlerin başarısı ya da liderler sayesinde değil, casuslar tarafından da kazandırılmış/kaybettirilmiştir. Bilgi sağlamak ve zafer elde etmek için yapılan çok sayıda casusluk ve casus avlama girişimi, sonuçta başarıyı getirmiştir. Ajanların zekası ve iki yüzlü oynaması birçok kişinin hayatının kurtulmasına ya da hayatlarını kaybetmesine yol açtığı gibi ülkelerin değişimini de şekillendirmiştir.

Bu perspektiften baktığımızda ülkemizde patlak veren "FETÖ" hıyaneti, isyanı aynı zamanda "sistem değişikliğini" sağlayan bir kuvvetli sebep ve vesileye dönüşmüştür.

Kurulduğu günden beri "vesayet kurumları " tarafından yönetilen ülkemiz, bu prangaları bir türlü kıramamıştır. Cumhuriyet ile idare edilmesine rağmen, ki son söz halkın olmasına rağmen, Anayasa ve yasalara öyle hükümler yerleştirilmiş ki; nihayetinde " vesayet kurumların" iradesi hep geçerli olmuştur. Oldukça mükemmel kurgulanan bu senaryo yaklaşık bir asırdır Türk ve dünya kamuoyunda sahneleniyor.

15 Temmuz FETÖ isyanı, farklı bir oyun ile bir asırlık gösterimde olan tüm bölümlerin kaldırıp, yerine sadece vesayet kurumlarına verilmiş Olan görevin tüm halk tarafından benimsetilmesi üzerine kurgulanmış bir oyun idi. Çünkü; yapılan bütün çabalara rağmen halk inancından ve dini akidesinden kopmamış, Vesayetçiler hep azınlık ta kalmışlardır.

İşte kökü dışarıdaki, "misyonik zındıka " bu sefer halkın inanç yönünü ele almış, bu noktadan hamle yapmıştır.

Evvela; milletin ekseriyetin desteğini almak için, "iyi eğitilmiş, kişileri ağlatabilecek düzeyde etkili konuşan bir aktör bulunmuş, dini bir kisve geçirilerek, sabırla halkın mayalanması için yıllarca beklenilmiştir.

Bu sinsi oyun aslında fevkalade bir şekilde başarılı da olmuştur; ta ki, "İlahi Kudret" tarafından bu tuzak ve münafıkane hareket bozuluncaya kadar.

Binaenaleyh insi ve şeytanlar tarafından öyle muazzam bir şekilde hazırlanmış ki, bu, ancak İlahi İrade ve Kudret tarafından bozulabilinirdi, ki böyle de olmuştur.

İşte bilhassa dış mihrakların ve oyunu kuran devletlerin kudururcasına ve kendilerini deşifre edercesine Türkiye' ye karşı hasmane tavırların altında yatan saik budur. Kuduzcasına ve şuursuzcasına saldırmakta haklıdırlar. Çünkü yarım asırlık oyunları bozulmakla kalmadı, bu ülke tam aksi bir istikamette yol aldı, onların korktuğu da buydu. O da gözlerinin önünde tahakkuk ediyor.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.