Hava Durumu

Şeytan'ın temsilcisi, ABD! (2)

Yazının Giriş Tarihi: 19.09.2016 09:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.09.2016 09:43

Dünya halklarının "huzur, barış ve refahı" için atılan her adıma engel olan ve Tek başına BM 'in kararını bloke ederek, Dünyaya meydan okuyan Amerika ne istiyor? Bilhassa Ortadoğu'daki takip ettiği politikanın amacı nedir?

Aşağıdaki tarihleri ile birlikte ele alacağımız olaylar sanıyorum, yukarıdaki sorular için bize bir "fikir ve kanaat" verecektir:

1948: İsrail kuruluyor. ABD sürgün edilen Filistinlilerin geri dönmesine izin vermesi için İsrail'e baskıda bulunmasını reddediyor.

1949: CIA Suriye'deki seçilmiş hükümeti deviren askeri darbeyi destekliyor.

1953:CIA İran'daki, (İngiliz petrol şirketini kamulaştırmış olan) demokratik yollarla seçilmiş olan ''Musaddık Hükümetinin'' devrilmesine yardım ederek Şah Muhammed Rıza Pehlevi'nin çeyrek asırlık baskı ve diktatörlük yönetimine kapı açıyor.

1956:Mısır'ın Doğu Blokundansilah almasının ardından ABD Mısır'daki Asuan Brajı için verdiği mali yardımı kesiyor.

1958: ABD Birlikleri "istikrar"ı korumak amacıyla Lübnan'a çıkıyor.

1960: ABD Irak lideri Abdulkerim Kasım'a başarısız bir suikast girişiminde bulunuyor.

1963:ABD kıdsa bir süre sonra başına Saddam Hüseyin'in geçeceği Irak Baş Partisine öldürülecek komünistlerin listesini veriyor. Onlar da bu işi canla başla yerine getiriyorlar.

1967: ABD İsrail'i 1967 savaşında işgal ettiği topraklardan çekilmeye çağıran 242 Sayılı Güvenlik Konseyi kararının uygulanması için Güvenlik Konseyi'nde harcanan her türlü çabayı engelliyor.

1970: Ürdün ile FKÖ arasında iç savaş. İsrail ve ABD, eğer Suriye FKÖ'yü desteklerse, Ürdün lehine müdahale bulunmaya hazırlanıyor.

1972: ABD Sedat'ın barış anlaşması yolundaki girişimlerini engelliyor.

1973-975: ABD Irak'taki Kürt İsyancıları destekliyor. Irak Kürtleri katliama uğratınca ABD Kürtlere sığınma hakkını vermiyor, yüz üstü bırakıyor.

1988: Saddam kendi Kürt halkından binlerce kişiyi Kimyasal Silah kullanarak öldürüyor. ABD Irak'la ekonomik bağlarını güçlendiriyor.

1990-91: ABD Irak'ın Kuveyt'i işgalini diplomatik çözüme kavuşturma yolundaki her türlü çabayı reddediyor.

1991: Irak'a korkunç ekonomik yaptırımlar uygulanıyor. ABD ve İngiltere bunları kaldırmaya matuf her türlü girişimi engelliyor.

....

Daha saymakla bitiremeyeceğimiz bütün bu inanılmaz insanlık dışı davranışları ve yaptırımları ABD ve Batılı Kapitalist ülkeler neden yapıyor?

Araştırmalarımıza göre iki nedenden ötürü;

Birisi; ABD, sömürmeyi bir ekonomik ideoloji haline getirmiştir.

İkincisi; Dinsel, Misyonerlik  nedenlerle. (Hıristiyan Batı ve Yahudi dışındaki bütün kültürlerin imhası, ya da sembolik ve müzelik hale getirilmesi.)

 

 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.