Hava Durumu

Sahte Batı medeniyeti yıkılıyor mu?

Yazının Giriş Tarihi: 30.10.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.10.2020 07:30

Tanzimat'tan bu yana yönümüzü ve rotamızı döndüğümüz Batı medeniyeti, esasen Bediüzzaman'ın tabiriyle be (5) menfi esas üzerine bina edildiğinden çökmesi mukadder idi. Lâkin, bizimle olan tangosu pek uzun sürdü. Bunun da bana göre iki sebebi vardır:

Birisi; Batı'nın teknolojisine hayran kalıp, süzgece tabi tutmadan kültür ve ahlakının ülkemize girmesi.

İkincisi; Çapsız ve karanlık aydınlarımızın Batı'dan çok Batıcılık yapmaları, Batı'nın gönüllü yıkım ekibine soyunmaları.

Bu gurubun içine, bilhassa Osmanlı'nın son zamanlarından itibaren Batı'da eğitim gören kişilerin ülkenin "hakimiyetinde ve yönetiminde" söz sahibi olmaları ve cumhuriyet döneminde, gayr-ı müslim kişilerin Türk nüfusuna geçirilmesi, ekonominin, yönetimin, maarifin, basının, güvenlik ve savunmanın bunların tekeline bırakılması.

Bu iki madde asıl olmak üzere daha bunların mütemmimi olan diğer sebepler de tedavüle sokularak, Batının hegemonyası ve sömürüsü bu nedenle uzun sürdü ve maalesef hala da sürdürülmek isteniyor.

Peki ne zamana kadar?

Muhakkak ki her şeyin bir ömrü vardır. (Araf 34) Bunun da bir nihayeti olacaktır.

İşte bu son Fransa Başkanı Makron'un tetiklediği olaylar, kanaatimce Batı medeniyetinin maskesini düşürdü ve bu medeniyete karşı şimdilik Müslüman dünyada ve arkasından da sömürülen mağdur ve mazlum dünyada büyük çıkışlara ve uyanışlara, tepkilere yol açacak, insanların varlık değerlerini sömüren bu EMPERYAL HEGOMONYA yıkılıp, tarihteki yerini alacaktır.

Bundan bir asır önce,  M.Akif bu sahte, propaganda üzerine kurulu medeniyete parmak basıp ve şöyle demişti;

"Dünyada Avrupalıları bihakkın anlayan ve anladığını iki cümle ile hülasa edebilen bir Müslüman varsa o da eâzım-ı ümmetten fazıl-ı mağfur HERSEKLİ Hoca Kadri Efendi merhumdur. Âlem-i İslam'ın en fedakâr, en faziletli erkanındanMısırlı Prens Abbas Halim Paşa bir gün söz esnasında demişti ki:

-Hoca Kadri Efendiyi zaten Mısır'dan tanırım. İrfanına, uluvv-u cenabına hayran olurdum. Bir aralık Fransa'ya uğramıştım. Paris'te ilk işim Bu muhteremi ziyaret etmek oldu. Sordum:

Hocam !Senelerden beri burada oturuyorsun. Doğu'nun, Batı'nın ilimlerine, fenlerine cidden vakıf bir nadire-i hilkatsin. Yakinen gördüğün şeyler tabiidir ki tecrübeni, görgünü artırmıştır. Öğrenmek isterim. Avrupalıları nasıl buldun?

-Paşa! Bu adamların güzel şeyleri vardır. Lakin şunu bilmelidir ki, o güzel şeylerin hepsi, yalnız kitaplarındadır. "

Şimdi Makron ve onu takip eden Avrupalıların,İslâm peygamberi ve dini hakkında ortaya koydukları vahşet ve rezalet, Hoca Kadri Efendi'yi bir kez daha tasdik ediyor değil mi!

Evet, tükürün şu hayasız rezillerin, şu çirkef yüzüne!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.