Hava Durumu

Sahte Batı medeniyeti çözülüyor mu?

Yazının Giriş Tarihi: 16.02.2018 07:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.02.2018 07:06

Avrupa kültür tarihi, bir sarkaç gibi bir aşırı uçtan diğerine salınıp duran Batı düşüncesinin hikayesidir. İnsanı önceleyen ve eşref-i mahlukat olan beşeri adaletinin merkezine koyan İslam'a soğuk baktıkça ve İslamiyet'i öteledikçe beşer tarihinde zulüm ve cinayetiyle kara bir leke olarak anılacaktır. Zira Avrupa medeniyeti dine karşı çıkışıyla ve alternatif bir yaşamı dayatmasıyla maruf ve mağrur bir medeniyettir. Salt hayvani duyguları öncelleyen bir kültürü muannidane telkin eder. Elbette ki bu medeniyetin meyveleri, insanoğluna elem ve ızdırap dolu sahte bir refah içerir. Kutsala ait ne varsa, bu medeniyet aksini yapmış ve Tanrı'ya karşı duruşuyla adeta meydana çıkmıştır.

Binaenaleyh, husussan onun mektebinin ve irfanının etkisinde kalan farklı dünyanın (Şark) okumuş züppe çocukları, Avrupa kültürünü kutsayarak, bir milletin yegane yükselişinin ve refah ve huzurunun ancak Batı medeniyeti ile olabileceğini ısrarla telkin ededururlar. Bunu da bir çağdaşlık olarak ileri sürerler. tabii ki, yine en büyük destekçileri, Avrupalı olan efendileridir. İsterseniz tam da burada sözü bir Avrupalı düşünür olan Aliya İzzetbegoviç'e verelim. Bakalım bu hususta nasıl bir Avrupa portresini çiziyor: 

 "Gelenekler, medeniyetin menfi etkisini tashih eder. Onların muhafaza edilmelerinin ve onlara değer verilmesinin zorunlu oluşu bundandır. Bazı haberlere göre,  Japonya'da suç oranı aralıksız olarak 40 yıl boyunca sabit kalmıştır."

"1986'daki suç sayısı 30 yıl öncesiyle hemen hemen aynıydı. Yankesicilik diye bir şey neredeyse yok. Bu türden bir müessese Japonya'da bilinmiyor. Eğer bir cüzdan çalma veya gasp etme söz konusuysa suçun faili daima yabancılardan biri."

"Japonya'da ABD'den 270 kat daha az hırsızlık vakası var. Ancak Japonlar dahi vergi kaçırma, rüşvet, iş dünyasında dolandırıcılık ve entrika gibi suç türlerine bulaşıyorlar."

"Bazı haberlere göre Batı Almanya'da yılda 50.000, ABD'de yaklaşık 250.000 tecavüz vakası kaydediliyor. İlginç olanı, cinsi özgürlüğün bulunduğu ülkelerin aynı zamanda tecavüz sayısıyla ilgili listenin zirvesinde yer alan ülkeler olmaları.  Bu suçların fiili sayısı muhtemelen çok daha büyük,  çünkü tecavüze uğrayan kadınların birçoğu, özellikle muhafazakar çevrelerden gelenler bu hadiseyi ihbar etmiyorlar."

"Veriler, tecavüz sayısının,  cinsi özgürlüğün bulunduğu ülkelerde muhafazakar denilen ülkelerden yüz kat daha yaygın olduğunu göstermekte." (Özgürlüğe Kaçışım. Aliya İ.Begoviç.)

Şimdi Batı'ya kayıtsız şartsız biat edelim diyenlere soruyorum;

 İşte medeni dedikleriniz! Bu kültürü mü kendimize örnek alacağız? Karar sizin.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.