Hava Durumu

Osmanlı olmasaydı Araplar şu anda ya Hristiyan ya da Şii olurlardı

Yazının Giriş Tarihi: 25.12.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.12.2020 06:30

Bir arkadaşımın bana ilettiği, "Libyalı İslam Tarihi Profesörü Ali Muhammed Sallabî'nin" bir televizyon konuşmasından, oldukça enteresan, bir kısmını yorumsuz sunmak istiyorum:

"TARİH TEKERRÜR EDİYOR, DERS ALIN EY AKIL SAHİPLERİ!

Eğer Allah, sonra da Osmanlı Devleti olmasaydı Arap Yarımadası şimdi bir Portekiz ya da İspanya sömürgesi olurdu.

Eğer Allah, sonra da Osmanlı Devleti olmasaydı, Kuzey Afrika şimdi bir Hristiyan toprağı olurdu.

Eğer Allah, sonra da Osmanlı Devleti ve onun şerefli, mücahid, yüce sultanları olmasaydı, Araplar şu anda ya Hristiyan ya da Şii olurlardı. Bu geniş Arap toprakları muhtemelen Portekiz, İspanya, Fransa, Hollanda, İngiltere ve İtalya'ya bağlı silme Hıristiyan bölgeler ve eyaletler olurdu. Diğer bazı bölgeleri de İran'a ve Farslara bağlı vilayetler olurdu.

Şunu bilelim ki, Osmanlı'nın; 1517 ile 1917 yılları arasında Portekiz, Hollanda ve İngiltere işgallerine karşı Yemen'i, Haremeyn'i Mekke'yi ve Medine'yi savunurken verdiği kayıplar ve şehitler onun Avrupa fetihlerine karşı verdiği şehitlerden ve kayıplardan çok daha fazladır.

Sonra da kalkıp Osmanlı Devleti'ni haksızca ve iftira ederek Arap ülkelerini işgal etti, zenginliklerini sömürdü, Arapları köleleştirdi ve cahil bıraktı diye itham ediyorlar. Oysa bu doğru değildir.

Şimdi şöyle bir soru soralım:

Bunlar Osmanlı Devleti'ni bu yalanlarla kim adına suçluyorlar? Osmanlı Devleti yıkılalı bir asır oldu, Araplar bu uzun süre içerisinde neyi başardılar?

Hiçbir şey başaramadılar, sadece bu uzun süre boyunca Batının sömürgesi oldular. Sonuçta Arap halklarını onlar fakirleştirdiler, cahil bıraktılar, sömürdüler, onları birbirleriyle boğazlaşan, birbirlerini öldüren, gruplara ve kabilelere ayırdılar. Oysa onlar Osmanlı Devleti sayesinde tek millet, tek toprak ve tek yürek idiler.

Yapmayın! Osmanlı'nın cihatla, İslam bayrağını dalgalandırmakla geçen 500 yılını son 50 yıldan ibaret görmek haksızlık değil midir?

Yapmayın! Yüz milyondan fazla insanın onlar sebebiyle İslam'ı seçmiş olmasını görmezden gelmemiz haksızlık olmaz mı?

Yapmayın! Şia mezhebinin Arap ülkelerindeki yayılmasına karşılık Osmanlı'nın rolünü görmezden gelmemiz haksızlık olmaz mı?

Yapmayın! Endülüs'ü savunan yegâne devlet olan ve kovulan pek çok Endülüslüyü kurtaran, Tunus ve Cezayir gibi ülkeleri İspanya işgalinden kurtaran Osmanlı'ya sövmemiz haksızlık olmaz mı?

Yapmayın! İslam Dünyasına karşı düzenlenen yirmi beşten fazla Haçlı Seferine tek başına karşı koyan, onları geri püskürten ve nihayet Tunus gibi Cezayir gibi ülkeleri İspanya işgalinden kurtaran Osmanlı'ya sövmemiz haksızlık olmaz mı?

Yapmayın! En son Sultanı Filistin'in korunmasının bedeli olarak tahtını veren ve onu Yahudilere bırakmayan Osmanlı'ya sövmemiz haksızlık olmaz mı?

Yapmayın! Arap eğitim programlarının Bayezid'i, Selim'i, Abdülhamid'i, Kanuni'yi zikretmemeleri, üstüne üstlük, öğrencilerimizin Osmanlıyı sömürgeci olarak bilmeleri haksızlık olmaz mı?

Yapmayın! Programlarımızda çocuklarımıza Fransa'nın ve İngiltere'nin faziletlerini öğretirken, Osmanlı'nın olumsuzluklarını anlatmamız haksızlık olmaz mı?

Allah Abdülhamid'e rahmet eylesin, ne demişti? Arap ülkelerini kast ederek: Eğer biz bu topraklardan çekilirsek, oralar gelecek yüz yıl boyunca İslam'ı da, istikrarı da tanıyamazlar... Dediği gibi olmadı mı? Allah ümmetin izzetini ve dinini koruyan Sultan Abdülhamit Han'a ve diğer İslam önderlerine rahmet eylesin.

Biz kesin olarak inanıyoruz ki, Osmanlı Hilafeti İslam Hilafetinin bir devamıdır. Bazılarında görülen hatalar bireysel tasarruflardır ve bunlar asla ümmeti de, Hz. Ebubekir'den Sultan Abdülhamit'e herhangi bir İslam Hilafetini de lekelemez."  

Rabbim ümmetin ve milletimizin yeniden uyanış ve dirilişini nasip etsin bizi özümüze dinimize döndersin. Hainlerin, zalimlerin, kâfirlerin oyunlarını bozsun. Amin.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.