Hava Durumu

NUZUL-İ İSA (As) ! (2)

Yazının Giriş Tarihi: 07.07.2017 09:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.07.2017 09:29

Taberani" el- Kebir " adlı eserinde, Beyhaki öldükten sonra dirilme bölümünde,ceyyid bir senetle Abdullah bin Muakkil (ra)' den şunu tahric ederler:

-Resullullah (sav) buyurdular ki:

" Deccal Allah'ın dilediği kadar yeryüzünde kalacak. Daha sonra İsa b. Meryem, Muhammed (asm)'i doğrulayıp, onun dini üzerinde İmam (Devlet Reisi) , Mehdi (halkı hidayete erdiren) ve adil bir hâkim olarak inecek ve Deccalı öldürecektir. (Kenz-ulUmmal, 7/109)

-Ebu Hureyre (ra) anlatıyor: Peygamberimizden işittim, buyurdular ki:

" Nefsimi kudret elinde bulunduran Allah'a yemin ederim ki, İsa b. Mertem zulmü kaldıracak bir idarecei ve adalet tesis edecek bir hakim olarak inecek, haçı kıracak, domuzu öldürecek, insanların arasını düzeltecek, münakaşa ve buğzu giderecek, mal çoğalacak. Hatta mal birisine takdim edilecek de kabul etmeyecektir. Şayet o, kabrimin başında durup, Ta Muhammed! Diye beni çağırsa, ben ona cevap vereceğim."( Mecmau' z- Zevaid, Heysemi, 8/211)

Malumunuz alimler, sarahaten ve nassen bildirmişlerdir ki: İsa (as) 'nın nüzulü hakkındaki hadisler mütevatirdir. (Eşratu's Saati,349)

Bununla birlikte asrımızın âlimlerinden "El Ğummani" der ki;  "İsa (as)'ınnüzulü, bir çok sahabeden, tabiinden, tebe-i tabiinden, ulema-i İslam'dan ta günümüze kadar bütün âlimlerden sabit olmuştur. Bu mesele şek ve şüphe kaldırmayan bir tevatürdedir. Bunu ilimden haberi olmayan gabi ve cahil kimselerancak ret ve inkâr edebilirler."

Sonuç; Belki tam olarak çözemesek, ( müteşabih oldukları için) anlayamasak bile, muhakkak ki, güzel ve mutlu günlerin Müslümanları beklediğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Ümit ediyorum ve Rahmet-i İlahiye den bekliyorum ki; o müjdelenen zamanı bizler görüp yaşayacağız. O anların fazla uzak olmadığına inanıyorum.  Ve mevzuyu Akif'in şu mısralarıyla bitirmek istiyorum:

" O nuru gönder İlahi, asırlar oldu, yeter! Bunaldı, milletin afakı, bir sabah ister."

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.