Hava Durumu

Neden Müslümanlar bu kadar güçsüzdür?

Yazının Giriş Tarihi: 18.01.2019 07:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.01.2019 07:37

Batı bilim adamlarının da itiraflarıyla hakiki medeniyetin, fen ve bilim dünyasının banisi olan, "Rönesans ve Reform" döneminin temelini atan Müslümanlar, neden geri kaldı? Avrupa ve gelişmiş dünya ilerlerken Müslümanlar bırakınız ileri kalkınmayı, gittikçe ortaçağ dönemlerine doğru yuvarlanıyor, niçin? bu ve benzer kahredici sorulara önceki makalemizde değindik.  Ve bu hususta düşüncelerimizi ifade etmeye, kamuoyunu bir nebzecik olsun aydınlatmaya gayret sarf ediyoruz.

Müslümanlar neden geri kaldı? Müslümanlar neden bu kadar güçsüzdür?

Cevap: Yanlış eğitim verdikleri ve gelişime yararı olmayan birer eğitim sistemi uyguladıkları için (Büyük oranda yanlış; Din Eksenli, Sorgusuz, Araştırmasız, Ezberci ve Dayatmacı Eğitim...)

Oysa gezegenimizde yaklaşık 1 milyar 480 milyon Müslüman yaşamaktadır. Yani toplam dünya nüfusu içinde her 5 kişiden 1'i Müslümandır. Her bir Hindu'ya 2 Müslüman düşmektedir, her bir Budist'e karşılık 2 Müslüman vardır. Ve her bir Yahudi'ye karşılık 100 Müslüman bulunmaktadır.

Müslümanlar bu kadar kalabalıklar ama neden güçsüzler?

Nedeni eğitim(sizlik)tir!!!

İslam Konferansı Örütü'nün (OIC) 57 üyesi vardır ve ülkelerin tümünde sadece 500 adet üniversite var. Bir başka ifadeyle, üniversite başına 3 milyon Müslüman düşmektedir. Yani 3 milyon kişi için bir üniversite yapılmıştır (bunların kalitesi de bir başka sorundur).

Fakat sadece ABD'de 5 bin 758 adet üniversite vardır. ShanghaiJiaoTong Üniversitesi tarafından 2004 yılında hazırlanan "Dünya Üniversitelerinin Akademik Değer Listesi'ne Müslüman çoğunluğa sahip ülkelerin hiç birinden ilk 500'e giren tek bir üniversite yoktu.

Neden? Kalitesiz ve ezberci eğitimden dolayı.

OKUMA YAZMA ORANLARI DA ÇOK DÜŞÜK!

UNDP tarafından toplanan verilere göre Hıristiyan dünyasında okuma-yazma bilenlerin oranı %89'dur. Bunların %98'i en az ilkokul mezunudur. Ve yüz kişiden 40'ı üniversite mezunudur. 15 Hrıstiyan çoğunluğa sahip okuma-yazma oranı %100'dür. Yani bu 15 ülkede okuma-yazması olmayan tek kişiye rastlamak mümkün değildir!.

Müslüman ülkelerde durum tam bunun zıddıdır: 100 Kişiden sadece 40'ı okuma-yazma bilir ve herkesin okuryazar olduğu bir tek Müslüman ülke bulunmamaktadır. Bunların %50'si ilkokul mezunudur ve sadece %2'si üniversiteyi bitirmiştir.

BİLİM İNSANLARININ ORANI DA ÇOK DÜŞÜK!

ABD'de toplam bilim insanı sayısı 4.000, Japonya'da 5.000'dir. 57 Müslüman çoğunluğa sahip ülkelerdeki toplam bilim sayısı ise sadece 230 kişidir. (Akademisyenlerin hepsi bilim insanı değildir. Bilim insanı demek, pozitif bilimlerle aktif olarak uğraşan kişi demektir) ve her 1 milyon Müslüman kişiye sadece 1 bilim insanı düşmektedir.

Teknisyenler bakımından Müslüman çoğunluklu Arap ülkelerdeki durum daha da kötüdür: Her 1 milyon Müslüman Arap nüfus içinde 50 teknisyen bulunmaktadır. Hıristiyan dünyasında ise her 1 milyon kişi içinde 1000 teknisyen bulunmaktadır.

NEDEN?

El cevap: Kalitesiz, ezberci eğitim ve ARGE'ye (araştırma-geliştirme) yeterli kaynak ayrılmaması... Çünkü Müslümanlar gayr-ı safi milli gelirin yalnızca %0,2'sini ARGE'ye ayırıyorlar. Buna karşın Hıristiyan dünyası ARGE'ye %5 oranında yani 25 kat daha fazla fon ayırmaktadır.

(Devam Edecek)

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.