Hava Durumu

Müslüman kültürü yeniden hâkim olmalıdır!

Yazının Giriş Tarihi: 08.04.2016 09:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 09:18

Bu toplumun huzuru binlerce yıllık kültürünün ve ananesinin yeniden tatbiki ile mümkündür.

Binlerce yıllık kültürümüzü bırakıp Avrupa kültürünü iktibas ederek okullarımızda eğitim olarak verdiğimiz günden beri özellikle ahlaki bir deformasyona uğradık. Ancak Batı toplumlarında karşılaşabilecek her türlü "cinsi, hayvani vahşet ve  ahlaksızlığı" Müslüman çocuklarında da görmeye başladık. Hatta bazen vahşette BATI'yı bile geride bırakacak olaylar aramızda gün geçmiyor ki yaşamış ve medyada okumuş olmayalım.

 

Üstad'ın ifadesiyle; İslam'ın örf ve adetlerinden, kültürümüzden uzaklaştığımız günden beri toplum olarak geriledik, bela ve musibetler üstümüze yağmur gibi yağmaya başladı. Batı toplumlarında görülen ahlaksızlık ve cinsel sapıklıklar içimizde belirdi. Bir daha eski şevketimize ve gücümüze ulaşamadık.  Batı âlemi tarafından, horlandık, küçümsendik, sömürüldük, alaya alındık. Yularlarımız Batılıların ve içimizdeki Batı zihniyetlilerin eline geçti. Yeniden Müslüman bir toplum olarak fabrika ayarlarımıza yani; kültürümüze, inancımıza dönmeliyiz.

 

Bu düşünceye şiddetle karşı çıkanlar; aşağıdaki hikâyeyi okuyup vicdanlarında değerlendirmelerini rica ediyorum. His, korku ve endişelerimizi "toplumun huzuru" için artık bir taraf bırakmalıyız.

 

ÇOĞUNUZUN BİR ELİ YOK!

 

"Bir zaman bir adam, bir sahrada, bedevîler içinde ehl-i hakikat bir zatın evine misafirolur. Bakıyor ki, onlar mallarının muhafazasına ehemmiyet vermiyorlar. Hatta ev sahibi,evinin köşesinde paraları oralarda açıkta bırakmış. Misafir zat, hane sahibine dedi:

 

"Hırsızlıktan korkmuyor musunuz, böyle malınızı köşeye atmışsınız?

Hane sahibi dedi: Bizde hırsızlık olmaz.

Misafir dedi: Biz paralarımızı kasalarımıza koyduğumuz ve kilitlediğimiz halde çok defalar hırsızlık oluyor.

Hane sahibi demiş:  Biz emr-i İlahî namına ve adalet-i şer'iye hesabına hırsızın elini kesiyoruz.

Misafir dedi: Öyle ise, çoğunuzun bir eli olmamak lâzım gelir.

Hane sahibi dedi:  Ben elli yaşına girdim, bütün ömrümde bir tek el kesildiğini gördüm.

Misafir taaccüp etti, dedi ki:  Memleketimizde her gün elli adamı hırsızlık ettikleri içinhapse sokuyoruz. Sizin buradaki adaletinizin yüzde biri kadar tesiri olmuyor.

Hane sahibi dedi: Siz büyük bir hakikatten ve acib ve kuvvetli bir sırdan gaflet etmişsiniz, terk etmişsiniz. Onun için adaletin hakikatini kaybetmişsiniz. Maslahat-ıbeşeriye yerine adalet perdesi altında garazlar, zalimane ve tarafgirane cereyanlarmüdahale eder, hükümlerin tesirini kırar. "

 

Evet değerli kardeşlerim!  Anarşi, terör, Hırsızlık, gasp, tecavüz, adam öldürme..vb fiillere hükümetin verdiği cezalar caydırıcı olup olmadığını görüyorsunuz, değil mi?

 Bugün Mecliste bir önerge ile sorulsa;  sadece gasp fiili yüzünden nice sayıda masum insanların öldürüldüğünü görüp, yukarıdaki ayetin hükmünün tesirini anlamış oluruz. İnşallah bunu meclis de fark edip bu insanların ruhuna ve vicdanına tesir eden kanunlar çıkarırlar.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.