Hava Durumu

Münafıklarla başa çıkmak için iyi tanımamız gerek

Yazının Giriş Tarihi: 03.08.2018 06:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.08.2018 06:53

Bizim gibi görünüp fakat asla bizden olmayanlardan çok çektik. Coğrafyamıza en büyük darbeyi maalesef 'münafıklar' vurmuştur.

Bu işin tek çözümü münafıkları iyi tanımak ve bunları halka tanıtmaktan geçer.

Bu noktada faydalanabileceğimiz en iyi kaynak da mukaddes kitabımız "Kur'an-ı Kerim"dir.

Kur'an-ı Kerim'in ilk suresi olan Bakara Suresi'nde, Müslümanlara beş ayet ile müşriklere iki ayet ile işaret edilirken münafıklara on üç ayet ile uzunca işaret edildiğini görüyoruz:

"Halkın iman geldiği gibi siz de imana geliniz, diye imana davet edildiklerinde, Süfeha takımının imana geldiği gibi biz de mi imana geleceğiz? diye cevapta bulunurlar. Fakat süfeha takımı ancak ve ancak onlardır; lakin bilmiyorlar." ( Bakara 13)

"Münafıklara karşı, " Ela, innehum humus süfeha", cümlesiyle Kur'an, halkı uyarmak için onların attıkları "sefahat taşını" onlara geri göndererek, bu münafıkları halkın arasında teşhir ederek, " ey insanlar dikkat edin asıl "sefihler" onlardır, diyerek ilan ediyor. " (İ.İcaz.S: 274.DİB)

Özellikle FETÖ'yü de bu yönden bakıp, incelememiz gerekir...

Evvelâ; davalarının hak olduğunu savunuyorlar.

İkincisi; kendilerini üstün ve entelektüel mümin diye nitelendiriyorlar.

Üçüncüsü; kamuoyunda mevki ve makam sahibidirler.

Dördüncüsü; dünyada etkin ve yetkin bir mertebede olduklarını, ecnebi büyükleri tarafından muhatap alındıklarını, onların teveccühlerini kazandıklarını söyleyerek, gerçek Müslümanlığı temsil ettiklerini söylemiyorlar mıydı?

Beşincisi; zengin, müreffeh ve güçlü olduklarını, diğer Müslümanların zelil ve sefih olduklarını iddia etmiyorlar mı?

Altıncısı; verdikleri konferanslarla, sempozyumlarla, çıkardıkları medya ve gazetelerle, yaptıkları toplantılarla, devasa gayr-i menkul yapılar, alayiş ve nümayişlerle kendilerinin nasihate ve irşada ihtiyaçları olmadıklarını, asıl sefih görünümünde olan cumhurun nasihate ihtiyaçları olduğunu yüksek sesle ilan etmiyorlar mı?..

Yedincisi; en önemlisi İslam'ın temel akidesi üzerine sulandırıcı, idlal ve ifsad edici fetvalarla "kendilerinin hakka hizmet ve İslam'a himmet ettiklerini", davalarının hak olduğunu avazları çıktığı kadar bağırmıyorlar mı?..

İşte yukarıdaki ayet ve FETÖ'nün icraatlarına baktığımızda ortaya net bir tablo çıkıyor.

Analizi iyi yapıp bu örgütün ne kadar tehlikeli olduğuna herkesin karar vermesi gerekir!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.