Hava Durumu

Münafıkların başı!

Yazının Giriş Tarihi: 29.07.2016 09:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.07.2016 09:50

15 Temmuz akşamı, Tarihin en büyük "Hıyanet" hareketi ile karşı karşıya kaldık. Bu o derece şerefsiz ve alçakça bir hareket idi ki, bin yıllık mazisinde ikinci bir emsaline rastlayamazsınız. Bu hareketin belki de en dikkat çekici yönü; ABD ve AB destekli, orijinli olması ciheti değil, bizatihi koskoca Türk Milletini yıllarca aldatması ve ikiyüzlülüğünü yıllarca, sinsice sürdürmesiydi. Allah'ın hiçbir kulu bu "SIZINTI' yı maalesef fark edememiş olmasıydı. 

Malumunuz Kur'an-ı Kerim'de "munafık Kâfirden daha eşed, daha kötü ve daha tehlikeli" olarak vasıflandırılmıştır. Zira sizden biri gibi görünür fakat arkadan her türlü tuzağı ve fesadı ve hıyaneti çevirir.

Bakınız Diyanet İşlerinin bastığı "İşaratülİcaz"ın, münafıklarla ilgili ayetin tefsirinde, Türkiye'de darbe yapmak isteyen Pensilvanya orijinli hadisenin baş mimarının özellikleri nasıl açıkça gösteriliyor:

" Bir insan tehlikeli bir yola sülük ettiği (girdiği) zaman, en evvel "SENİN BU YOLUN, SENİ FELAKETE GÖTÜRÜYOR, BU YOLDAN VAZGEÇ" diye nasihat edilir.

O insan vazgeçmediği taktirde, şiddetle zecr ve nehy edilir (durdurulmaya çalışılır). Ve aynı zamanda "UMUM HALKIN NEFRET VE KAHRINA UĞRARSIN" diye tehdit edildiği gibi, "EBNA-YI- CİNSİNE (diğer insanlar ) ZULMETMİŞ OLURSUN"  diye şefkat-i cinsiyeye de ( insanlara acımak) davet olunur.

Eğer o insan, sarhoşlar gibiinatçı ve kafasız ise, yapılan nasihat ve zecr ve nehiyleri müdafaa etmekle mukabele eder ve " BENİM MESLEĞİM (takip ettiğim yol) HAKTIR; NE SENİN İTİRAZ HAKKIN VAR VE NE DE BENİM SENİN NASİHATLERİNE İHTİYACIM VAR" diye serkeşliğe ( kafa tutmak) başlar.

Eğer o insan ikiyüzlü ise, bir cihette nasihat edenleri kandırır ve ilzama (söz ve fikirle susturmak) çalışır. Diğer cihetten de "BEN ISLAH EDİCİ BİR İNSANIM) diye mesleğinin hak göstermeye devam eder. Ve aynı zamanda " ISLAH BENİM HAKİKİ BİR SIFATIM OLUP, BİLAHERE HASIL (ORTAYA ÇIKMIŞ) OLMUŞ BİR SIFAT DEĞİLDİR" diye davasını tekit ve te'yid (kuvvetlendirmek) eder.

Bundan sonra eğer o insan mesleğinde ısrarla nasihatleri kabul etmezse anlaşılır ki, onun ıslahına hiçbir çare ve deva (ilaç) yoktur. Yalnız onun fesadı (bozgunculuğu) halka sirayet (bulaşmak) etmemek için, "MESLEĞİNİN MUZIR (zararlı) VE FENA OLDUĞUNUİLAN ETMEK LAZIMDIR Kİ, HERKES ONDAN TAHAFFUZ (korunmak) ETSİN.  Zira o insan aklını çalıştırmıyor, şuurunu istihdam etmiyor ki, böyle zahir (açık) olan bir şeyi hissedebilsin".

Yukarıdaki tefsirin münafıklarla ilgili ifadelerini dikkatle okuyacak olursak; adeta biçilen elbisenin (münafıklığın sıfatları ve özellikleri) Fethullah Gülen'in üzerine nasıl oturduğu görülecektir. Zira F.G'nin diğer "Yahudi ve Hıristiyanlarla olan yakın ilişkisine ve Müslüman ulema ve ümeraya karşı takındığı tavır," aynen ayetin çerçevesine birebir oturmaktadır. Bu nedenle, artık gönül rahatlığı ile buna "münafıkların başı" damgasını vurabilirsiniz.

 

 

 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.