Hava Durumu

Milleti yaşatan kültürüdür!

Yazının Giriş Tarihi: 06.05.2022 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.05.2022 04:31

Efendim, eskilerin deyimiyle bir devlet nasıl “kılıç ve kalem” üzerinde yükselirse; öyle de millet de “kültürü, örfü ve adetleri” üzerine yaşar, gelişir, büyür.

Anadolu topraklarının en kadim değerlerinin başında dini bayramlarımız ve tevarüs edip gelen törelerimiz, örf, adetlerimizdir ki, bu milleti bin yıldır ayakta tutuyor.

Covid 19 salgınıyla beraber, adeta kesilen bayramlaşmalar nihayet yeniden eski günlerine rücu etti; bunu merinostaki hemşeri derneklerinin stantlarında, cami lokallerinde, kahvelerde, komşu bayramlaşmalarında yeniden müşahede ettik.

Evet, Uzun bir kesintiden sonra nihayet coşkulu bir “Ramazan Bayramını” milletçeidrak ettik. İnsanımız maskesiz, yasaksız, çoluk çocuğuyla, akrabalarıyla bir arada, aynı mekânda buluşmanın sevincini sürurunu yaşadı.

ŞEAR-İ İSLAM

Dini günlerimiz, bayramlarımız bizim örf ve adetlerimizdir, kültürümüzdür. Husussan yılda iki defa idrak ettiğimiz bayramlarımız, aynı zamanda Müslümanlığımızın da “sembollerinden ve şeair-i İslam'dandır”. Bu nedenle bilhassa insanımızın kahir ekseriyeti, bu bayramlarda uzun zamanlarda irtibatını, selamını, sabahını kestiği yakın akrabalarıyla kucak dolusu, gönül dolusu muhabbetlerini, hal hatırlarını, küskünlüklerini, dargınlıklarını düzeltme, onarma fırsatlarını bu bayramlarda bulurlar;yeniden güzel ilişkiler, sevgi ve birlikteliklerin temeli atılır. Dünyanın sıkıntıları, dertleri, problemleri yüzünden kırılmış, kopmuş, zedelenmiş akrabalık bağlarıhiç olmazsa yılda iki defa onarılma, af edilme imkanına kavuşur, aile düzeni yeniden rektefe edilmiş olur.

Bu nedenle bir kez daha tüm hemşehrilerimizin bayramını kutluyorum. Sağlık, afiyetler ve mutluluklar diliyorum.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE...

Buradan sevdiğim, takdir ettiğim bir kardeşim olan Alinur Bey’e seslenmek istiyorum:

Kıymetli Başkan! Vatandaşımızın büyük bir çoğunluğu, orta tabaka ve dar gelirli kesim olup maddi imkanları da malumunuzdur. Bu bayramda ücretsiz toplu ulaşımın beklentisi içinde olduklarını ifade ettiler. Sayın Başkan... Mazeret ne olursa olsun, yılda iki defa olan bayramlarımızda vatandaşlarımızın bu isteklerine olumlu bir cevap vermenizi bekliyoruz.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.