Hava Durumu

Maarif bakanına bir çığlıktır bu!

Yazının Giriş Tarihi: 17.08.2018 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.08.2018 06:30

Sn. Bakanım, bu köşeden yıllardır eğitimle ilgili endişelerimi, düşüncelerimi arz ediyorum.

Başkanlık sistemine geçen ülkemde, diğer alanlardaki cansiperane kalkınmayla ilgili mücadeleler gibi, eğitimde de sil baştan yeni hamleler ve icraatlar sizden bekliyoruz. Zira malumunuzdur ki; eğitimde sağlam temeller/değerler üzerine bina edilmiş bir müfredat olmadıktan sonra, diğer alanlardaki başarılar sınırlı ve muvakkat olur.

Sn. Bakanım! Gelenekler, medeniyetin menfi etkisini tashih eder. Meselâ; yapılan çalışmalara göre, Japonya'da Batı ülkelerinden ve ABD'den çok çok daha az suç işlenmesinin nedeni, geleneklerine olan bağlılığından dolayıdır. Japonya'da 40 yıl boyunca suç oranı aralıksız sabit kalmıştır. Bu tarihlerde ise; ABD'de 270 kat daha fazla suç işlenmiş, Almanya'da 50 bin, ABD'de yaklaşık 250 bin tecavüz vakası kaydedilmiştir..  ( "Japonya: Dünyadaki en güvenli ülke" adlı makaleden, Novosti 8, 12 Kasım 1987).

Bir gurup araştırmacı tarafından OUN için hazırlanan, "Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu'na" ait bir raporun şu istatistiki verileri, eğitimimiz açısından da, müfredat hususunda nasıl bir eğitim verilmesi gerekir konusunda, eğitim teknesinin başında olmanız hasebiyle, büyük bir vebal ve mesuliyet gerektirdiğini söylemek istiyorum. Bu rapora göre:

BATI MEDENİYETİNİN SAPIK YÜZÜ!

" Brezilya'da hayatlarını fuhuştan kazanan 7 milyon civarında küçük kız (8-12 yaş arası) var. Dorado (Mato Groso) bölgesinde bin 200'den fazla genelev bulunuyor. Polis yakınlarda, on yaşın altındaki küçük kızların çalıştırılması sebebiyle bunların 400'ünü kapatmış. Recife şehrinde (nüfusu 2 milyon civarında) 90 binden fazla hayat kadını bulunduğu tahmin ediliyor (resmi rakamlara göre; gerçek sayının ise daha büyük olduğuna inanılıyor). Bunların hepsi de zührevi hastalıklara yakalanmış durumda. Brezilya Sağlık Bakanlığı'nın bir raporuna göre, yaklaşık 6 milyon Brezilyalı cinsi ilişkiyle geçen hastalıklara yakalanmış durumda. Bunların 200 bini kronik frengi hastaları. Bu hastalık şimdilerde geometrik bir şekilde katlanarak yayılıyor.

11-12 YAŞLARINDA FUHUŞ!

Flim yönetmeni Glaober Roca şöyle diyor: "Fakir ailelerin kızları çabucak fuhuş dünyasına giriyorlar. Ebeveynleri onları satıyor, efendileri (sahipleri) onlara tecavüz ediyor ve pezevenkler de para yığmak için çalıştırıyor. Ardından da bu kızlar verem, açlık, bıçaklama, vurulma ve zührevi hastalıklar sebebiyle genç yaşta ölüyorlar. Henüz 11-12 yaşlarında iken ilk çocuklarını doğuruyorlar ve bunları klişe ya da yetimhanelerin kapısın, caddelere ya da çöplüklere bırakıp gidiyorlar. Bir kısmı ise çocuklarını öldürüyor ve -halkın adetlerine göre cenazede dağıtılan küçük bozuk paralardan biraz toplayabilmek için- onların talihsiz bir kaza neticesinde öldüklerini ileri sürüyorlar" ( Duga, Belgrad, 9 Ocak 1988) . Realitede buna denk başka bir dehşet hikâyesi olabilir mi?

Sayın Bakanım! Batı medeniyeti dediğimiz Hristiyan dünyasının, benzer verilerini raporlardan fazlasıyla sunabiliriz. Değerlerden yoksun, salt eğitimin Müslüman milletimizi götüreceği akıbet bundan farklı değildir.

Sayın Bakanım! Tanzimat ile birlikte Batılılaşmak bahanesiyle, kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi yok sayarak, bu millete modern eğitim adı altında dayatılan batılı değerler yerine, Japonya misaliyerli eğitim modelini uygulamaya koymanızı bir millet olarak büyük bir ümitle bekliyoruz.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.