Hava Durumu

Kemalizmin standart elbisesi yırtıldı!

Yazının Giriş Tarihi: 28.04.2017 09:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.04.2017 09:40

Asrın başında Türk milletine giydirilen "standart elbise" , birkaç defa yırtılmasına rağmen, Jakobenist, Kemalist seçkinci güçler tarafından değiştirilmesine müsaade edilmedi. Üstüne yama üzerine yama vurularak, Türk milletine giydirildi. Ve atılan her yama da "lütuf ve ihsan" olarak sunuldu.

İçten kendini mürebbiyeci olarak gören kesimlerin yaptığı her icraat, milletin boynuna geçirilen bir pranga olmasına rağmen, dışarıda (Batı Ülkeleri) da bu zihniyetin asıl sahipleri tarafından ( emperyalist Batı medeniyeti tarafından) büyük alkışlarla, medyatik aferinlerle desteklendi ve teşvik edildi. Algı operasyonlarıyla parlatıldı, cilalandı.  Sahtekarlar, Millete kahramanlar olarak lanse edildi.

Önceki makalelerimizde de belirtiğim gibi, engin tecrübeler sahibi olan, ferasetli Türk milleti ise; büyük bir olgunlukla, sabırla, metanetle kendisine gelecek olan devranı ve zamanı kolladı.

Adına cumhuriyet denilmesine rağmen, resimden ve isimden ibaret olan bir yönetim şeklini, dâhili ve harici baskıları ve emperyalist güçlerin tahakkümünü büyük bir tevekkül ile ve sükûtla karşıladı. Oruç tutar gibi bir ibadet saikasıyla bayram edeceği gününü ümitle hep bekledi.

Nihayet günü geldi. Türk milleti, Vesayet kurumları ile dört bir taraftan sarmalanmış, iradesine ipotekler konmuş demokrasisini, yeniden inşa etmek imkânına kavuşmuştur.

İyimserlik yetmez. Demokrasi formaliteleri yetmez. 'Güç'ün yanlış kullanıldığında,  parlamenter sistemde, koltuk ve iktidar sahiplerini nasıl yozlaştırdığını, orta sınıfın yalanlardan, dalaverelerden nasıl aldatıldığını, giderek etkileşen oligarşik kesimlerin, devletin gücünü eline geçirmiş jakoben kesimlerin nasıl birinci sınıf bir hayat geçirdiklerini ve kendilerinin de zenci vatandaş muamelesine tabi tutulduğunu yaşayarak tecrübe edindi.

Bu defa işi sağlama alacağının sinyalini veriyor. Bu sinyali umarım tüm partiler ve politikacılar almıştır ve almak zorundadır. Zira Başkanlık sistemi, onlara halkla iç içe bir yönetimi emrediyor.

 Ayak uyduramayanlar ayakta kalamazlar.

Benden söylemesi.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.