Hava Durumu

Irkçılık tohumları!

Yazının Giriş Tarihi: 05.12.2016 10:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.12.2016 10:59

Irkçılık tohumları, Osmanlı Devleti'ni parçalamak maksadıyla Avrupa illeti olarak 19. yüzyılda Müslümanların arasına enjekte edildi.

Avrupalılar kendi aralarında Avrupa Birliği kurarken bugünkü Türkiye'yi parçalamak için yine Kürt ve Türk ırkçılığını kullanıyor.

Aydınlar, Türkiye'nin en önemli sorunu olan ırkçılık hastalığına çözüm arıyor.

Osmanlı dönemi aydını olan Bediüzzaman da o günkü ırkçılıkla mücadele eder.

Henüz 22 yaşlarında bir genç iken İstanbul yollarına düşer ve Sultan Abdülhamid Han'la görüşür. Irkçılık hastalığına karşı eğitim yoluyla mücadeleyi önerir.

Eğitim, sanat ve fenler vasıtasıyla Doğu'nun aydınlatılmasını amaçlamaktadır.

Üstadın en büyük hayali Bitlis, Diyarbakır ve Van'da Mısır'daki Ezher benzeri bir üniversite kurmaktır. Bu üniversitede din ve fen ilimleri beraber okutulacaktır.

Böylece mektepliler dinsiz olmaktan, medreseliler de taassuptan kurtulacaktır.

Üstat kendine mahsus üslubuyla konuyu şöyle açıklar:

"Vicdanın ziyası ulum-u diniyedir. Aklın nuru fünun-u medeniyedir. İkisinin birleşmesiyle hakikat ortaya çıkar. O iki kanat ile talebenin himmeti kanatlanır. Ayrıldıkları vakit; birincisinde taassup, ikincisinde hile ve şüphecilik doğar."(Münazarat, s.86)

Üstat ülkenin içinde bulunduğu çıkmazları gördü ve hastalıklarımıza reçete yazdı.

Bir başka eserinde şöyle der:

"Bizim düşmanımız; cehalet, zaruret ve ihtilâftır. 

Bu üç düşmana karşı; sanat, marifet ve ittifak silahlarıyla mücadele edeceğiz."

Doğu'daki medresede Arapça ve Türkçe eğitim görülecek ve isteyen Kürtçe eğitim yapabilecektir. 

Cumhuriyetin kuruluş yıllarında Bediüzzaman'ın fikirleri kale alınmadı. 1929 yılından itibaren her türlü din eğitimi yasaklandı. İslam kardeşliği yerine Türkçülük kondu. Türkçülük, devlet ideolojisi olunca antitezini doğurdu. Kürtler de Kürtçülük yapmaya başladılar. ABD 50 eyaletten oluşur. Almanya 16 eyaletin, AB 27 devletin birleşmesiyle meydana gelirken Türkiye bölünmek isteniyor.

Türkiye ırkçılık belasından kurtulmak istiyorsa; Bir an önce salt taklitçilik üzerine kurulmuş, Tanzimat zihniyetinden beslenen müfredat ve dersler acilen tedrisattan kaldırılmalıdır.Bunun yerine de ; yerli eğitim modelini, Yani Şarkın fıtratına (kültür, inanç, örf, adet..) uygun "medresetüzzehra modeli" acilen devreye sokulmalıdır. Müslüman dünyası İslam kardeşliğine dönmek zorunda.

Yoksa Batı tarafından bulaştırılan bu hastalık bizi yiyip bitirecek. 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.