Hava Durumu

İçimizdeki münafıklar ve ektikleri fitneler!

Yazının Giriş Tarihi: 28.05.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.05.2021 06:30

"Şevahid-ün Nübüvve"adlı Mevlana Cami'nin kitabında Hz.Ali'den ilginç bir rivayet naklediyor, şöyle ki:

Hz. Ali (ra) buyurdu ki; Bir gurup insanlar beni Hz. Ebubekir'den ve Hz. Ömer'den üstün tutacaklardır. Onların kalplerinde nifak vardır. Müslümanların bölünmesini, ihtilafa düşmelerini isterler.

Resulullah (sav) bana haber verdi ve katledilmelerini emretti. Onlar zahiren Müslüman görünürler. İçlerinden din düşmanıdırlar. Yalan söylemek onlara göre güzeldir. Kalpleri kötülüklerle doludur. Kur'an- ı Kerim'i değiştirirler. Kendi sapık düşüncelerine göre yorumlarlar. Fitne üzerinde birbiriyle anlaşma yaparlar. Ashab-ı kirama söverler. Allahü Teala onları af etmez. Bu fitneleri, küçükleri büyüklerinden öğrenirler. Böylece devam ederek, sünneti yok edip bid'ati yayarlar.

İşte o zaman sünnete uyanlar, şehitlerden, abidlerden ve gazilerde nefdaldir. Saadet onlarındır. Yer yüzünde rafizilerden çok buğz edilecek kimse yoktur. Yeryüzü onlara buğz eder. Gök onlara tiksinerek gölge verir. Rafizilerin alimleri gök kubbesi altında insanların en şerlisi ve en zararlısıdırlar. Fitne onlardan çıkar ve fitne üzerinde sabit olurlar.

Rafizilerin âlimleri gökteki melekler arasında en pis ve en necis kimseler olarak isimlendirilirler. Ashab-ı Kiramı kötüledikleri zaman, göğüslerinden hikmet çıkıp gider. Allahü Teala rafizilerin ve bid'at sahiplerinin suretlerini değiştirir.

Ashab, Hz. Ali'nin bu sözlerinin işitince: Ya Emir el Müminin! Biz o zamana yetişirsek ne yapalım, dediler. Hazret-i Ali (ra) buyurdular ki:

İsa (as)'nın havarileri gibi olunuz. Allah size ne emrettiyse onu yapınız. Onun peygamberine itaat, Ashabına muhabbet, rafizilere buğz hususunda havarilerin yaptığı gibi yapıp, sabrediniz.

Abdullah bin Sebe, Hz. Ali'yi, Hz. Ebubekir'den üstün tuttuğunu söylemişti. Hz. Ali onun bu yalan ve fitne sözünü duyunca, yemin ederek onu öldürürüm demiştir. Seni seveni niçin öldürüyorsun diye sorduklarında; beni onlardan üstün tutanı elbette öldürürüm. Benim bulunduğum şehirde bulunmasın dedi ve onu bulunduğu şehirden kovdu.

Emir ül müminin Hz. Ali'ye dediler ki, Hz. Ebubekir'in ve Hz. Ömer'in zamanlarında Müslümanların arasında fitne ve savaşlar olmadı. Hz. Osman ve senin zamanında ise ızdırap, üzüntü, karışıklıklar ve savaşlar oldu?

Hz. Ali (ra) bu söze şöyle cevap verdi: Hz. Ebubekir'in ve Hz. Ömer'in yardımcıları Hz. Osman ve ben idik. Hz. Osman ve benim yardımcılarım ise sizler olduğunuzdan böyle oldu.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.