Hava Durumu

Her Türk'ün bilmesi gerek!

Yazının Giriş Tarihi: 17.01.2020 06:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.01.2020 06:40

Türkiye'nin her sahada 7 düvele karşı verdiği amansız mücadelenin ana nedeni bize biçilen KEFENDİR, yani GOPAK PROJESİDİR.

Peki, nedir GOPAK?

-Genişletilmiş Ortadoğu ve Kuzey Afrika Projesi ( GOPAK ) ABD'nin küresel ekonomiye hâkim olmak, Yeni Dünya Düzenini kendi istekleri çerçevesi içinde gerçekleştirmek ve yönetmek maksadı ile başlatmış olduğu bir projedir. Bu proje ilk etapta her ne kadar Büyük Ortadoğu Projesi ( BOB ) olarak anılsa da, sonradan projenin amaçları ve sınırları genişletilmiş olduğundan adını "Genişletilmiş Ortadoğu ve Kuzey Afrika Projesi" (GOPAK ) adını almıştır.

PROJENİN UYGULAYICILARI:

ABD'nin soğuk savaş dönemlerinin ardından Dünya'ya hâkim olmaya devam edebilmesi açısından istikrarlı bir ekonomiye kavuşması gerekiyordu. PETROL, DOĞALGAZ VE ZENGİN MADEN YATAKLARINA sahip olması gerekiyordu. ABD'nin sahip olmak istediği kaynakların tümü de Ortadoğu ülkelerinde ve Kuzey Afrika ülkelerinde fazlasıyla vardı. Bu açıdan ABD bölge ülkelerini parçalayıp bölecek büyük projeyi başlattı. Yanına da her zaman olduğu gibi İsrail, İngiltere ve Fransa'yı aldı. Bu ülkeler birlikte büyük bir çıkar ilişkisine imza attı. Hedef Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra dağılan bu ülkelerin tekrar bir araya gelmelerini önlemek ve pastayı birlikte paylaşmaktı. GOKAP projesinin amaçları elbette bu kadar ile sınırlı da değil.

GOPAK'IN BAŞLICA AMAÇLARI:

1- Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da bulunan zengin maden, petrol ve doğalgaz kaynaklarını ele geçirmek,

2- Ortadoğu'da ve Kuzey Afrika Bölgelerinde bulunan devletleri kontrol altına almak,

3- İsrail'den sonra Büyük Kürdistan'ı kurmaktır.

Bu hedeflerin tahakkuku için de, buradaki Müslüman ülkelerin küçük parçalara ayrılıp, güçsüz düşürülmeleri ve dış desteklere ve yönlendirilmelere muhtaç olmalarının sağlanması gerekir.

Bu projeye göre; Irak'ın 5 eyalete, Suriye'nin 5 ayrı yapıya bölünmesi (Dürzi, Manini, Süryani, Şii, Sünni), İran'ın 5 eyalete ayrılması(Azeri, Farisi, Türkmen, Beluci, Kürdi) ve Türkiye'nin de 7 ayrı parçaya (Karadeniz'de Pontus, Doğu Anadolu'da Ermenistan, Güneydoğu'da Kürdistan, Ege'de İyonya...)bölünmesi gündemdir.

BÖLGEMİZ 27 ÜLKEYE BÖLÜNECEK!

GOKAP Projesinde ABD kaynaklarına göre, 27 ülke ilk planda BOP çerçevesinde değerlendiriliyor.  Bu ülkeler arasında; Afganistan, Bahreyn, BAE, Cezayir, Cibuti, Fas, Filistin Özerk Yönetimi, Irak, İran, İsrail, Katar, Kuveyt, Komor Adaları, Lübnan, Libya, Mısır, Moritanya, Pakistan, Somali, Suudi Arabistan, Sudan, Suriye, Tunus, Türkiye, Umman, Ürdün ve Yemen bulunuyor.

Görüldüğü gibi kurtlar sofrasında "ülkeler ve nimetler" paylaşılmıştır. Problem sizin kendinizden, yani takip ettiğiniz politikadan kaynaklanmıyor. Problem, yukarıda zikredilen ülkelerin konumundan ve sahip oldukları zengin potansiyelden kaynaklanmaktadır."

Bu çerçevede Türk halkının bu konularda bilinçlenmesi şart hatta elzemdir. Zor oyunu bozar. Yapılacak olan şey, ülkenin güçlenmesi (kuvvetli bir savunma ve askeri sanayiine sahip olmak) ve içte birliğin, ittifakın sağlanmasıdır. Bunun için de"kendi kültürü üzerine kurulmuş sağlam bir eğitimin verilmesi" gerekir.  (devam edecek)

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.