Hava Durumu

Güzel şeyler olacak!

Yazının Giriş Tarihi: 30.06.2017 09:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.06.2017 09:56

Hani bazen "paradigmanı değiştir" derler ya, ülkemizdeki olaylara öyle bir zaviyeden baktığımda, çok güzel bir istikbalin ayak seslerini işitiyorum.

Yağmurdan Fırtınadan sonra, nasıl güneş açar ve yeryüzü bir rahmet tecellisi ile gülerse; üstümüzdeki bu kara bulutlardan, şiddetli bela ve musibetlerden sonra Rahmet-i İlahiyenin şefkatli mükâfatlarına, nimetlerine de kavuşacağımızın ümidi içindeyim. Zira Cenâb-ı Allah (c.c) büsbütün kapıları kapamaz. Şayet şiddetle çalkıyorsa mutlaka bir hikmeti ve nedeni de vardır. O'nun (c.c) icraatları, sünneti böyledir.

Bugün İslam dünyası şiddetli bir yoğurmadan, sıkıntı ve acılardan geçiyor. Bu aynı zamanda ileride de mükâfatların beklediğinin işaretidir. Kendine bir türlü gelemeyen İslam âleminin, kaderin sille ve tokatlarını yiyerek çar naçar uyanışına vesile olacak bir imtihandır bu. İstikbalde sağlam bir oluşumun ve birlikteliğin temeli böyle atılıyor. Müslümanlar dost ve düşmanını, yediği acımasız darbe ve tokatlarla fiili olarak tanıdığı bir devreden geçiyor. Bu günler aynı zamanda büyük bir tecrübeyi de beraberinde taşıyor istikbale.

Bakınız, üstad Bediüzzaman'ın ifadesiyle; "Atmaca kuşunun Serçe'ye musallat olması, zahiren şer gibi görünse de birçok hayrı da içinde barındırıyor. Zira bu acımasız darbelerle Serçenin istidat ve kabiliyeti inkişaf eder. Ve böylece Serçe milleti vahşi doğada hayatını sürdürür."

İşte bugünkü İslam dünyasına musallat olan zalim Haçlı zındıkası, belki de "Kaderin bir hükmüne bilmeden vasıta oluyor" ve İstikbalde sağlam temeller üzerine bina edilecek bir İttihadı İslam'ın oluşumuna yol açıyorlar".

Zaten kaçınılmaz ve mecburi bir rotada dünya ilerliyor: Bir tarafta Avrupa'da eksilen nüfus, bir tarafta yine Avrupa'da hızla yükselen İslam ve artan Müslüman nüfus, bir tarafta da satılan, kapanan, camilere çevrilen Kiliseler, bir tarafta Hıristiyanlardan özellikle okumuş tabakanın, gençlerin Müslüman olması, Avrupa'da Camilerin, mescitlerin sayısının hızla artması ve tıklım tıklım dolması; bugünkü şiddetli olumsuz dönemin biteceğine ve gelecekte güzel günlerin bizleri beklediğine remz ve işarettir.

Evet, "ümitvar olunuz! Şu istikbal inkılapları içinde en gür ses İslam'ın olacaktır. "

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.