Hava Durumu

FETÖ ihaneti ne ilk ne de son olacaktır

Yazının Giriş Tarihi: 24.11.2017 06:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.11.2017 06:55

Birçok büyük savaşlar, askerlerin ve liderlerin yanında ikili oynayan casuslar tarafından kazandırılmış veya kaybettirilmiştir. Harp hiledir mantığından hareketle bilgi sağlamak ve zafer elde etmek için yapılan çok sayıda casusluk ve casus avlama girişimi, sonuçta başarıyı getirmiştir. Ajanların zekası ve iki yüzlü oynaması birçok kişinin hayatının kurtulmasına ya da hayatlarını kaybetmesine yol açarak tarihi şekillendirmiş. Tarihte bunun örnekleri pek çoktur. Ülkesini maddi/manevi menfaatler karşılığında satan insanlar daima olmuş ve olmaya da devam edecektir. Hatta "Semavi Dinlerin" tahrifatında yatan gaye de budur. Bunu Kutsal kitabımızda "ayetlerimizi azıcık dünyevi menfaatler karşılığında satmayınız", ayeti ile Rabbimiz ikaz, ihtar ediyor. Bu nedenle;

Yakın zamanımızda ülkemizde cereyan eden "15 Temmuz" kalkışmasının üzerindeki dış örtü kalkınca Türk Tarihindeki en büyük ihanet olayları arasında yerini almasına alacak olan; ancak, bu hareketin ayni zamanda Tevrat ve İncil'in uğratıldığı ayni akıbetin bir devamı olarak (Ferisilerce, Siyonistlerce) İslam'a karşı yapılan bir tahrifat olduğu çok yakın zamanda sular durulduktan sonra daha net anlaşılacaktır. Bundan hiç de şüphem yoktur.

Tekrar sadede dönelim ve

Dünya tarihinden bir kaç tanesini örneklendirelim:

1. İntikam tatlıdır (Francisco Pizarro)

İspanyol bir general olan Pizarro yaklaşık 200 kişiyle 80.000 kişilik, başlarında Atahualpa adlı bir imparator olan İnka'ları yenmiştir. Pizarro Atahualpa'nın kardeşine, bir İnka evinin tamamını altınla doldurursa O'nu serbest bırakacağını söylemiştir. Kardeşi denileni yapmış fakat Pizarro Atahualpa'yı öldürmüştür. Buna karşılık Pizarro, zaferi kazanış şeklinden dolayı rahatsız olan bir generalinin oğlu tarafından idam edilmiştir.

2. Uydu Casus (Christopher John Boyce)

Boyce çocukluk arkadaşı Andrew Daulton Lee ile birlikte Sovyetler'e casus uyduları ve resmi bilgileri satarak fazlasıyla para kazandı. 1977'de tutuklanıp, 1980'de hapisten kaçtı ve banka soymaya başladı. Tekrar yakalandıktan sonra 2002 yılında kefaletle serbest bırakıldı.

3. En ünlü ihanetçilerden (Judas İscariot)

Judas İscariot, İsa'nın 12 havarisinden biri, 30 gümüş karşılığında İsa'ya ihanet etti. İsa'yı yanağından öperek kimliğini belli etti ve çarmıha gerilmesine sebep oldu. Bu durumla ilgili birçok başka rivayet olsa da, Judas tarihin en büyük hainlerinden biri olarak, tozlu sayfalarda yerini aldı.

4. Vatansever ve Hain (Simon Bolivar)

Simon Bolivar, hem ülkesini çok seven ancak aynı zamanda da ihanetle suçlanan bir liderdir. Beraber hareket ettiği Francisco de Miranda'ya ihanet ettiği iddia edilmiştir. Ancak başka kaynaklarda, Miranda'nın ihanetçi olduğu ya da ikisinin de böyle bir ihanette bulunmadığı da yazılmaktadır.

5. La Malinche (Dona Marina)

Muhtemelen Hispanik dünyanın en fazla hakarete uğrayan kadını olan Dona Marina, kendi toplumuna -Meksika- ihanet ederek İspanyol işgalcilerin topraklarında egemenlik kurmalarına yardımcı olmuştur. Eski bir köle olan ve Hernando Cortes'in (Meksika'yı işgal eden kişi) çevirmeni, aynı zamanda da sevgilisidir. Dona Marino, Nahuatl (Aztek dili) ı ve Maya dilini konuşabilmesi sayesinde tarihin seyrini değiştiren kişilerden biri olmuştur. Söylenene göre Dona Marina yaptığı çevirilerle işgal sürecini getirmiştir. Bugün bile La Malinche, Meksika'da hain anlamına gelmektedir.

              

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.