Hava Durumu

CHP'nin tüm korkusu bundandır!

Yazının Giriş Tarihi: 12.05.2017 10:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.05.2017 10:29

CHP'nin tüm korkusu bundandır!

CHP başından beri Başkanlık Sistemine karşıdır, 'Parlamenter Sistem'de ölümüne ısrar ediyor, diyoruz. Hatta konuşmaya, müzakere etmeye bile yanaşmıyor.

Nedenini de "Halk korkusu" diye ifade etsek yanılmış olmayız.

Ama bunu ifade ederken, bazı gerekçeler sıralıyor. Nelermiş, bir bakalım:

  1. Bu sistem tek adam yönetimine götürür,
  2. Diktatörlüğe, karanlığa sürükler,
  3. Kuvvetler ayrılığı biter,
  4. Her şey tek adamın iki dudağı arasından çıkan talimatlarla yürür,
  5. Cumhuriyetin kazanımları yok olur,
  6. Eyalet sisteminin önünü açar, Türkiye bölünür.

El hâk, bazı gerekçelerinde tecrübeli olduğu için ve bizzat fiilen bunları halkına yaşattığı için CHP, dudaklarından dökülen bazı gerekçelerde "doğru sözlü" olabilir, haklılık payı, maziye baktığımızda vardır.

Ne demek istiyorum? Yani maziye baktığımızda bu milletin geçmişinde CHP'nin mutlak hâkim olduğu " ebedi/milli şeflik dönemi" bir hakikat olarak karşımızda duruyor.

Başkanlık denince işte CHP'nin mutlak "jakoben dönemi"  hatıraları hayalinde canlanıveriyor. Dolayısıyla da tekrar böyle bir dönemin yaşanabileceğini hatırlayarak, karşı çıkıyor.

Fakat aradan yarım yüzyıldan fazla bir devir geçmiştir. Artık "eski hal muhal, ya yeni hal ya izmihlal" devrini yaşıyoruz. Bunu CHP idrak etmeli. Ve kendisine teminat veriyorum ki:

Bir daha o milli şef dönemi bu ülkede yaşanmayacak bir şekilde mezara gömülmüştür. En büyük teminatımız da "15 Temmuz hadisesinde" kahraman milletin dik duruşudur. Bu duruşun tarihte emsali yoktur. İçi ve kafası rahat etsin.

Yalnız şu garantiyi de eklemek istiyorum: 

CHP bir daha asla iktidar yüzünü göremeyecektir. Belki de CHP bu gerçeği benden daha iyi bildiği için başkanlık sistemine ölümüne karşı çıkmaktadır. Onun en büyük korkusu halktır. Zira CHP'nin derdi hiçbir zaman halk olmamıştır. Demokratik sistemlerde, husussan "Başkanlık sisteminde yegâne güç ve kuvvet, son söz halk da olduğu için, halk denince CHP'nin bütün mafsalları tir tir titriyor, haklı olarak.

Bu halk hayatını sürdürdükçe, bu ülkede bir daha CHP'nin esamesi bile okunmayacaktır. Bu halk özgür iradesiyle, Said Nursi hazretlerinin de ifade ettiği gibi; "bu asil millet, özgür iradesiyle,  CHP'yi hiçbir zaman iktidara getirmeyecektir."

İşte CHP'nin tüm korkusu bundandır, gerisi teferruat ve mazeretlerden ibarettir.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.