Hava Durumu

CHP bir parti midir?

Yazının Giriş Tarihi: 08.05.2017 10:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.05.2017 10:06

Sahi CHP gerçekten bir parti midir? Yoksa halkın sırtında, halka rağmen sürdürülen bir saltanat mıdır? Bir türlü çözemedim.

Bir parti olsa, bütün hesaplarını halka göre yapacaktı. Zira talip olduğu görev ve vazife icabı, halktan icazet ve yetki alması gerekiyor. Halkı, bütün hesaplarının ortasına koyması ve planlarını buna göre yapması gerekir. Oysa mazisine baktığımızda böyle bir şey göremiyorsunuz.

Türk tarihi boyunca Halk Partisi'nin yaptığı müspet ne var? Görebiliyor muyuz? Yahut ta tersinden soralım:

CHP deyince akıl da ilk oluşan imaj nedir? Neyi hemen hatırlıyoruz?

El cevap: Laiklik, çağdaşlık, ilericilik ve bir de hizipçilik. Bütün sol, Marksist, Kapitalist ve PKK-Kandil zihniyetinin güç ve destek aldığı bir siyasi yuva

Cumhuriyet Türkiye'sinin aydınları olarak millete yutturulmaya çalışan cahillerin, karşılıklı poker oynadıkları bir "Jakoben grup".  Ayrıca kayıtsız şartsız, Batı ülkelerinin desteğinin alan bir fırka.

Gerçi bunların "halka uzak, Batıya yakın" özelliklerini saymaya çalışırsak emin olun kalın bir kitap oluşturur.

Kısacası; İçimizdeki Fransızlar dersek, belki de tek kelimeyle anlatmış ve tarif etmiş oluruz.

Bakınız maziye: tek bir yolda, tek bir köprüde, tek bir hastanede, tek bir fabrikada, otobanda, ..vs.de bir tek çivisini bulabilir misiniz?

Bu bir "bakış, felsefe ve yaşam" şeklidir. Bu zihniyete göre medeniyet;  şekilde, görünümde, kılık ve kıyafettedir. Bir de din, inanç ve kutsalların alenen çiğnendiği bir hürriyet anlayışındadır. Bunlar varsa, her şey gül- gülistanlıktır. Varsın karnın aç olsun, önemli değil. Senin kadehin elinde, gece kulüplerinde sazın teline, akordeonun perdelerine dokunuyorsun ya, o yeter. Varsın millet sefil düşsün, kişi başına düşen gelir 300-350'li dolarda olsun ne önemi var. Baksanıza eğlencelerimize, avaz avaz gecenin şu saatlerinde naralarımıza. Bu özgürlük değil de nedir?

Ha, millet mi dediniz! Onları pek de kale almayın. Onlar "göbeğini kaşıyan köylüler", "dağda hayvan otlatan çobanlar", "cahil yığınlar".

Ancak ortada bir sorun var!  Bu, köylü ve çobanların oyları ile biz ilerici (!) aydınların oyları, nasıl aynı özgül ağırlıkta olabilir?  Nasıl eşit sayılır? Bu hukuksuzluğu, bu garabeti çözmek için 367'cilerimiz, harıl harıl çalışıyorlar. Bunu çözdüğümüz gün tekrar eski "özgür ve ihtişamlı gecelerimize, eğlencelerimize, mutluluk balayına"  döneceğiz. Tabi ki en büyük umudumuz da AHİM'dir.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.