Hava Durumu

Cemaat'in önemli ismi Görmez'e geliyor!

Yazının Giriş Tarihi: 18.04.2016 09:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.04.2016 09:15

Önceki makalemizde Diyanet Center'ın ABD'de açılmasını engellemek için yapılan sinsi engellemelerden bahsetmiştik. Konunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletildiğini ve kendisinin bizatihi olaya el koyup zamanın DİB Başkan Yardımcısı M. Görmez'i görevlendirdiğini ve kurulan engelleme tuzaklarını nasıl aştığını anlatmıştık. Mevzumuza kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Nihayet engeller aşıldıktan sonra, Hazırlanan muhteşem Külliye Projesi  için ABD'li yetkililerden izin alınmasında çok zorluk çekilir. Ayrıca bütçe sıkıntıları yaşanır. Bu esnada, Gülen Cemaati'nin önde gelen isimlerinden M. Ö. (hala engellemek için direten), Mehmet Görmez'e gelir. Diyanet'in Washington'daki arazisine yakın bir yerde büyük bir yer aldıklarını, burada çok güzel bir cami yapacaklarını, bütçesini bulduklarını, bu nedenle Diyanet'in cami ve merkez yapmasına gerek olmadığını söyler. Ancak Görmez teklifi kabul etmez, çalışmalara devam edilir. Bu büyük projenin temeli, 2013 yılında Başbakan RTE tarafından atılır.

ABD'DE DENGELERİ ETKİLEYECEK PROJE CEMAAT'İ RAHATSIZ ETTİ

Bu arazinin satılması ve parasıyla on tane evalınıp mescide çevrilmesini Diyanet'e söyleyen, Cemaat'in adamlarıdır. E. B. ile görüşüp, ikna eden grup da onlardandır. Araziyi satın almak isteyenler yine aynı kişilerdir. Cemaat, buranın yapılmaması için her türlü yolu denemiş, ancak başarılı olamamıştır. Merkezin yapılmasına engel olamayınca, buraya 'Mescid-i Dırar' (Münafıklar Mescidi) ismini takar. Cemaat, Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Mimar H. Ş. ve caminin hatlarını yazan H. K. aleyhine sosyal medyada propaganda yapar..."

Bu merkez sadece bir cami değildir. Eğer Türkiye, buranın içini entelektüel, ilmi, dini ve iletişim açısından güçlü bir insan kaynağı ile donatırsa, sonuçları çok etkili olacaktır. Bu merkez, Cemaat'in ABD'deki otoritesini, dini temsil yönünü, kamuoyunu etkileme gücünü ortadan kaldıracak bir merkezdir. Burası aynı zamanda, IŞİD, El Kaide gibi örgütlere karşı, dünya kamuoyuna doğru İslam'ı anlatma merkezi de olabilecektir.

 İşte Cemaat bunu önceden fark ettiği için engellemeye çalışmıştır.
Ancak Türkiye'nin yurt dışında yaptırdığı bu en büyük eser, aynı zamanda Amerika kıtasının da en büyük İslam Merkezi olur. 2 Nisan 2016 tarihinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından açılır.

İşte bu hikâye, Türkiye'nin vizyonu ve Cemaat'in bir başka ihanet hikâyesidir.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.