Hava Durumu

Bir Mahkeme-i Kübra olacaktır!

Yazının Giriş Tarihi: 12.04.2016 09:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.04.2016 09:18

Bir hadis-i Şerif'te şöyle buyuruluyor;

"Ey kulum sen de istersin, ben de isterim. Ama sonunda ancak benim dediğim olur." Demek ki her şeyin, bir "takdir" yönü bulunuyor. Bu nedenle olayların sadece dış görünüşüne değil, bence asıl olan, iç yüzüne yani, "kader" yönüne bakmak lazım.

 

Zira gerçekten kâinatta tesadüf yoktur. Başımızı şöyle bir kaldırıp koca semaya baktığımızda milyonlarca yıldız, gezegen görürüz. Her birisinin yörüngesi ayrı, hızı ayrı, kütlesi ayrı, kümesi ayrı olan bu gök cisimlerini birbirine çarptırmadan, saldırmadan, sınırlarını ihlal etmeden koruyan, emrine boyun büktüren, idare ve terbiye eden bir "Sani-i Hakim", bir "Kadir-i Mutlak", bir "Alim-i Külli Şey"vardır.

 

"Evet, Koca kainatı idare eden Zât, her şeyi bir nizam ve mizan içinde muhafaza ediyor. Nizam ve mizan ise, ilim, hikmet, irade ve kudretin tezahürüdür". Çünkü, görüyoruz, her yaratılan varlık, vücudunda gayet muntazam ve ölçülü yaratılıyor. Hem hayatı müddetince geçirdiği suretler dahi, birer intizam ve düzen içinde, bir uyum ve ahenk içinde, bir bütünlük ve güzellik içinde cereyan ediyor.

 

Kur'an'ın ifadesiyle; "Bak bakayım, bir çirkinlik, bir eksiklik, bir noksanlık bulabilir misin?"Evet göz, O'nun sanatında,  hiçbir noksanlık, çirkinlik ve abesiyet bulamaz. Zira O, bütün eksiklik ve noksanlıklardan münezzehtir.

 

ACABA, HİÇ MÜMKÜN MÜDÜR Kİ

 

Kâinatı böyle tasarrufunda tutan Zât, acaba insanı ve insanın fiillerini ihmal eder mi?

 

Acaba, hiç mümkün müdür ki, insanı, bütün varlıklar üzerine üstün kılan ve tümkâinatı ve içindekileri onun hizmetine sunan ve canlı-cansız bütün varlıkları insana hizmetkâr olarak istihdam eden Zât (c.c), insanın hal ve hareketlerini, fiil ve zulümlerini, günah ve isyanlarını görmesin, kaydetmesin. Yaptıklarının hesabını sormasın, ihmal etsin. Ve insanın yaptıkları zulüm ve isyanlar yanına kâr kalsın, sonra kabre girip rahatla yatsın, uyandırılmasın. Küçük büyük her amelinden sual edilmesin, mahşere gidip Mahkeme-i Kübrayı görmesin? Hayır ve asla.

 

Oysa görüyoruz ki, burada zalimler izzetinde, mazlumlar da zilletinde göçüp gidiyorlar. Bu dünyada ona layık bir muhasebe görülüp hüküm verilmiyor.

Elbette bir Mahkeme-i Kübra, bir saadet-i uzmaya gidecektir. 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.