Hava Durumu

Bilinmesi gereken bazı esaslar!

Yazının Giriş Tarihi: 06.11.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.11.2020 06:30

*Sebepler zahiridir, asıl yapan Allah'tır. Bütün sebepler bir araya gelse meselâ bir elmayı halk edemezler.

*Bir şey, her şeysiz olmaz. Bir eşyanın, varlığın icadı için çok şeylere ihtiyaç vardır. Meselâ; bir gıdanın vücudu için; başta Güneşe, Ay'a, Dünyanın dönüşüne, Mevsimlere, Geceye, Gündüze, Buluta, Yağmura, Toprağa, Bahara... vesaire diğer bütün varlıklara ihtiyaç vardır.  Bütün bunların ötesinde de, bu varlıklarda tasarruf eden bir Mutasarrıf'a ihtiyaç vardır. Zira bütün bu malzemelerden bir mahsül almak için bir San'atkâr, bir Sani, bir Hâlık, bir Usta, bir Yaratıcı olmalıdır ki; bunları bir ilaç titizliğinde kullanmalı ve neticesinde bir Semere, bir Meyve ortaya çıksın. İşte, bütün bu sebeplerin kendi kendine dayanışıp anlaşması mümkün olmadığına göre, bunları emrine boyun eğdiren bir Sani, bir Usta vardır ki, biz ona Kur'an'ın lisanıyla Allah diyoruz.

*Sivrisineğin gözünü halk eden (yaratan), güneşi dahi o halk etmiştir; Pirenin midesini tanzim eden Manzume-i Şemsiyeyi (Güneş Sistemi) de o tanzim etmiştir.

*Deizm, son yıllarda özellikle gençlerimizin arasına ekilen "inkar mikrobunun" diğer bir adıdır. Bilhassa okullarımızda yeterince "Tevhid ve İman" akidesi verilmediğinden, gençlerimizdeki inanç boşluğu bu sapık anlayışlarla doldurulmaktadır.

* "Kulle yevmin huve fî Şe'n(in)" (Rahman 29). Göklerde ve yerde ne varsa, hepsi O'na el açar ve O'ndan isterler. O Allah, her an ve her zaman ayrı bir işi yaratmakta ve devam ettirmektedir. Kupkuru toprak, birden yağmurun yağmasıyla, güneşin vurmasıyla hiçten canlanır, bitkiler ve canlı mahlûklarla şenlenir. Her yıl mevsimler meydana geliyor, dökülen yapraklar, kurumuş, ölmüş ağaçlar yeniden hayat buluyor, ihya oluyor, canlanıyor. Bütün bunları gören kimse, nasıl akletmez, düşünemez?

*Karıncayı emirsiz, arıyı yasupsuz bırakmayan Ezeli Kudret, elbette insanları da Peygambersiz bırakmaz. İçinde yaşadığımız şu alemde ki insanlara, 'Ay'ın Yarılma Olayı' bir Mucize-i Ahmediye (asm) olduğu gibi; Miraç dahi Melekut Âlemindeki meleklere ve ruhani varlıklara karşı Hz. Ahmed-i  Mahmud'un (asm) büyük bir mucizesidir.

*Nasraniyet (Hristiyanlık) ya intifâ (sönmek) veya ıstıfâ (safileşmek) edip, İslamiyete karşı mücadeleyi bırakacaktır. Hristiyanlık birkaç defa yırtıldı; Protestanlığa geldi. Protestanlıkta da yırtıldı, Tevhide yaklaştı; Tekrar yırtılmaya hazırlanıyor. Ya intifa bulup sönecek veya hakiki Hristiyanlığın esaslarını cami İslamiyetin hakikatleri karşısında teslim olacaktır.

İşte bu büyük sırra, Hz. Peygamber (asm) işaret etmiştir ki; "Hz. İsa inecek, ümmetimden olacak, şeriatımla amel edecektir."

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.