Hava Durumu

Bedenimiz cennete girecek mi?

Yazının Giriş Tarihi: 21.01.2022 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.01.2022 04:05

Günümüzde de çokça karşılaştığımız bir soruyu, havarilerden Petrus, İsa Peygamber’e (as) soruyor. Hz. İsa (as,) bu soruya müthiş bir örnek ve harika bir benzetme ve ikna edici bir cevap veriyor. Barnabas İncil’inde geçen bu sohbete biz de kulak verelim:

“Petrussordu:

-“..Şimdi bizim sahip olduğumuz bedenimiz Cennet’e girecek mi?”

-İsa (as) cevap verdi:

“Dikkat et ki Petrus, aman bir Saduki(bir Yahudi mezhebi)olmayasın; Çünkü Sadukiler, bedenin yeniden dirilmeyeceğini ve meleklerin olmadığını söylerler. Bu bakımdan, onların bedeni ve ruhu Cennet’e girmekten yoksundur ve onlar bu dünyada meleklerin hizmetinden de yoksundurlar. Belki de Allah’ın dostu Eyüp’ü, onun ne dediğini unutmuşsundur:

‘Biliyorum ki, Allah sağ ve diridir ve son gün yeniden bedenimle birlikte kalkacak ve Kurtarıcı’mAllah’ı gözlerimle göreceğim.’

Ama inanın bana, bizim bu bedenimiz öylesine paklanacaktır ki, şimdi sahip olduğu şeylerden tek bir mala bile sahip olmayacaktır; çünkü bütün kötü arzulardan arınacak ve Allah onu, Âdem’in günah işlemeden önceki durumuna getirecektir.

İki insan bir efendiye tek ve aynı işte hizmet eder. Biri yalnızca işi seyreder ve ikinciye emirler verir, ikinci de birincinin emrettiği her şeyi yerine getirir. Size adaletli gelir mi diyorum, efendinin, yalnızca seyredip emirler vereni ödüllendirmesi ve kendinin çalışarak yoranı evinden atması?

Mutlaka hayır. Öyleyse Allah’ın adaleti bunu nasıl götürecektir?

Ruh ve beden insanın nefsiyle birlikte Allah’a hizmet eder; yalnızca ruh seyreder ve hizmet emri verir. Çünkü ruh yemek yemez, oruç tutmaz, yürümez, soğuğu ve sıcağı duymaz, hasta olmaz ve öldürülmez, çünkü ruh ölümsüzdür.

O, bedenin her bir uzvunda çektiği bu bedeni acıların hiçbirini çekmez. O halde, hak mıdır ki, kendini Allah’a hizmet ederek bu kadar yoran beden değil de, yalnızca ruh cennete girsin?

-Petrus karşılık verdi:

“Ey Muallim, beden ruha günah işlettiğinden cennete konmamalıdır.”

-İsa cevap verdi:

“Şimdi, beden ruh olmadan nasıl günah işler ki? Bu kesinlikle imkansızdır. Bu nedenle, Allah’ın rahmetini bedenden çekmekle sen ruhu Cehennem’e mahkûm ediyorsun.”

“Ruhumun huzurunda durduğu Allah sağ ve diridir ki, Allah’ımız rahmetini günahkâra va’d ederek der ki:

‘Günahkarın günahına ağlayacağı şu saatte, kendi üzerime yemin ederim ki, onun kötülüklerini artık hiç hatırlamayacağım.’

“Şimdi, eğer beden oraya gitmeyecekse, Cennet’in yiyeceklerini kim yiyecektir? Ruh mu?”

“Emin olun ki değil. Çünkü o manevidir.”

Not: İslam inancına göre de,“ruh, bedenle birlikte” cennette, 33 yaşında, ebediyen yaşayacaktır.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.