Hava Durumu

Bazı insanlar karanlığa alışmışlardır, ışıktan hoşlanmazlar!

Yazının Giriş Tarihi: 14.08.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.08.2020 06:30

Aliya Izzetbegoviç büyük bir devlet adamıdır; aynı zamanda da batı ve doğu dünyasında iz bırakan yüksek bir aydın,  muhterem bir âlim/hukukçudur.

Onun tecrübeleri ve sözleri deniz feneri gibi yol göstericidir. Bilhassa ülkenin yönetimine soyunan yöneticilerimiz, hükümet ve devlet adamlarımız için. Onun tavsiyelerine bugünkü Türkiye'mizde çok ihtiyacımız vardır. Bu nedenle, toplumla, yönetimle, içtimaiyat ile ilgilenenlerin muhakkak ki Aliya'yı okumalarını öneririm:

"Bizzat başımızdan geçmedikçe başka hiçbir şekilde onaylayamayacağımız farkındalıklar vardır. Bu seviyeye ulaşmak, görmek ve emin olmak meşakkate ve ızdıraba yol açar. Başka yolu yok."

"Sonsuz bir şekilde nasıl sevinileceğini ve yine sonsuz bir şekilde nasıl ızdırap çekileceğini bilenler çok akıllı ve ruhani olan insanlardır. Aşırılar, bu tür insanların tipik örnekleridir."

"Bazı insanlar sadece biyolojik olarak canlıdırlar. Hissi (emotional) ve psikolojik olarak ise ölüdürler. Canlı olmak her şeyden önce ruhça canlı olmak demektir."

"Gayr-ı aklî (irrational) mantıksız olmadığı gibi aklî (rational) de her zaman mantikî değildir."

"Tek başına ilkeler yeterli değildir. İkinci "belirleyici parametre" insandır. Hristiyanî ilkeler adına pek yüce işler yapılmıştır ama işkence kazıkları da yakılmıştır. Mesele, ilkeleri uygulayan insanlara bağlıdır. İkiyüzlüleri bir kenara bırakalım."

"Diş ağrısı acı verir, ahmaklık acı vermez. Boş bir kafa hayatı sürdürürken boş bir diş kadar zorluk çıkarmaz. O sadece hasar vericidir, ama hiç kimse ahmaklıktan ölmez."

"Karanlığa alışmış olan köstebekler ışığa müsamaha gösteremezler. Onlara göre karanlık normal durumdur., ışık ise gayrıtabii ve tahammül edilemez bir şeydir. Bazı insanlar onlara benzer. Karanlığa alışmışlardır, ışıktan hoşlanmazlar."

"Özgürlüğü ararız, ama onu hak ediyor muyuz?"

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.