Hava Durumu

Batı İslam'ı nasıl algılıyor!

Yazının Giriş Tarihi: 17.10.2016 09:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.10.2016 09:08

Acaba Batı İslam'ı nasıl algılıyor? diye, baktığımızda karşımıza şöyle ehlileştirilmiş , törpülenmiş bir İslam'ı koyduklarını görüyoruz.
Meselâ;  ABD başkan adayı Trumph İslam'ı;  terörist, radikal, sert, cihat var, hatta terör var şeklinde görüyor.
Peki, Pensilvanya'da lüks bir hayat yaşayan ve yeryüzündeki bütün Müslümanlar adına kendisini yetkilendirmiş kişi ise;  "İslam böyle değildir, İslam çok ehlidir, saydığınız özellikler İslam'da yoktur, yanlış biliyorsunuz, diyorlar."
Evet, yanlış biliyorlar. Tamam da, İslam'ı Batının istediği şekilde yorumlamak, onların isteklerine uygun bir hale getirmek, başka bir ifadeyle  Batı değerlerini benimsemiş bir İslam anlayışı  haline getirmek ne kadar doğru?
Batının bu İslam'ı dönüştürme ve ehlileştirme isteklerinin sınırı var mıdır? Bu talepler nerede bitecektir? Ağızlardan dökülenler gerçekten doğru mu? Niyetleri nedir? İslam onların algıladığı gibi bir din midir? İslam'ı tehdit görmenin altında yatan nedenler nelerdir?
Bu ve benzer soruların cevaplarını yine kendilerinin demeçlerinde görüyoruz. Onların ılımlı İslam'dan kastettikleri şu:
"Şunların, şunların İslam'da olmaması lazım, diyor Batı. Ilımlı İslam, Avrupai İslam, Avrupa'nın istediği İslam.
Avrupa'nın istediği İslam, gerçek İslam'dan çok mu farklı?
Evet, içi boşaltılmış İslam. Tepkisiz İslam. Mücadele etmeyen İslam. Hıristiyan ve Yahudilerle her anlamda işbirliği yapabilen hümanist bir felsefe gibi.
Acaba, Fetö'nün de (fetva verdiği) İslam adına yaptıklarına baktığımızda; Batının tek bir ağızdan söylediklerinin fiiliyata dökülmesi değil midir?
Peki, bunların da (cemaatin) nerede duracakları, daha ne kadar İslam'ın içini  hümanizm ve hoşgörü  adına boşaltacakları biliniyor mu?
Tabii ki Evet. Batının bu husustaki endişeleri zail oluncaya kadar. 
Bunun son noktasını mı soruyorsunuz. Cevabını hemen vereyim:
Gerçek İslam olan Hz. İsa'nın, Hz. Musa'nın dininin tahrip edile edile geldiği bugünkü yere,    İslam da dönüştürülünceye kadar. Yani İslam özünü, aslını kaybedip,    "Protestan İslam'a" dönünceye kadar.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.