Hava Durumu

Almanlar bize hiç dost olmadı ki! (2)

Yazının Giriş Tarihi: 02.06.2017 09:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.06.2017 09:46

Bir önceki makalemizde Almanların bize olan düşmanca tavırlarından bahsetmiştik. Ve şöyle demiştik: 

"Heyhat ne gezer bu Alman kafirlerinde, bize muhabbet ve dostluk. Zerre miskal, bize sevgi beslemezler. Hatta bizi insan yerine bile koymazlar. Hayvanları bizlere tercih ederler. Bunlar için harbe girdik, yüzbinlerce şehit verdik, ocaklarımız söndü. Sermayemiz, malımız yok oldu, onların yanında omuz omuza çarpıştık, kader birliği yaptık, ama ne gezer. Bize bakışları hiç değişmedi ve değişmez de.

Niçin?

Çünkü; bizi dinlerine karşı en büyük kafir sayarlar da ondan.

Alman milletine bu teşhisi koyan Abbas Halim Paşa, bu iddiası ispat etmek için şöyle diyor;

Bu nedenle size bir iki örnek vereyim ki, bu kâfirlerin bize olan yaklaşımlarında ki samimiyeti ve dostluğun gerçek olup olmadığı anlaşılsın.

Heyhat! Savaş esnasında Berlin'e gitmiştim. O aralık Almanya hükümeti bize dedi ki; bizim Millet Meclisimizdeki Katolik milletvekilleri kıyamet koparıyorlar. Almanlar gibi mütemeddin (medeni, görgülü), mütefennin (bilim insanı) bir millet nasıl oluyor da Müslümanlar gibi, Türkler gibi vahşilerle ittifak ediyorlar?

Bu bizim için zül değil mi?... diyorlar.

Aman makaleler yazınız. Eserler yazınız. Biz onları Almancaya tercüme edelim. Ta ki, Müslümanlığın da bir din, Müslümanların da insan oluğu bunların nazarında anlaşılsın.

Almanya hükümeti haklıydı. Çünkü Alman milleti nazarında Müslümanlık vahşetten, Müslümanlarsa vahşilerden başka bir şey değildi...

Ha gelelim bu fedakârlığın karşısında (yani Almanlara destek olmak için 1. Dünya savaşında, ittifak devletlerinin yanında yer aldık ve savaşa girdik) gördüğümüz mukabeleye; 

Kudüs'ü bizim elimizden gasp ettikleri zaman, bu felaket, savaş esnasında bizde çok büyük bir tesir yaptı. Yani Filistin cephesinin bozulması, savaşın dengesinin düşmanlara taraf kaymasına yol açtı. Bu nedenle müttefikimiz olan Almanlarla ve Alman'dan başka bir şey olmayan Avusturyalıların bu işten bizim kadar üzülmeleri gerekirdi.

Bakınız, Kudüs, velev ki, İngilizlerin eline geçmiş olsun, velev ki bu memleketin düşman eline geçmesi, bu cephenin bozulması yüzünden savaş bizim hesabımıza kaybedilsin, tek Müslümanların elinde, Türklerin elinde kalmasın da düşmanımız da olsa, dindaşımız olan İngilizlerin eline geçsin, diyerek, Viyanalılar "bayram" yaptılar. Evlerini donattılar.

Artık taassubun hangi tarafta olduğunu hala anlayamadıysanız kıyamete kadar anlayacağınız yoktur."

Gerçek şudur ki; küfür tek millettir. Rabbimin ifade ettiği gibi; "Siz öyle kimselersiniz ki, onlar sizi sevmedikleri halde siz onları seversiniz... Onlar kendi başlarına kaldıklarında da , size olan kinlerinden dolayı parmaklarının uçlarını ısırırlar. De ki, kininizden (kahrolup) ölün!" (Al-i İmran, 119)

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.