Hava Durumu

ALMANLAR BİZE HİÇ DOST OLMADI Kİ! (1)

Yazının Giriş Tarihi: 29.05.2017 09:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.05.2017 09:58

Batıda eğitim almış, Batının dış ve iç yüzlerini fevkalade iyi tanıyan, aynı zamanda da derin İslami bilgisi olan Prens Abbas Halim Paşa'dan Mehmet Akif Ersoy naklen aktarıyor:

Avrupalıları nasıl buldun sorusuna;

Paşa! Bu adamların pek çok güzel şeyleri vardır. Lakin şunu bilmelidir ki, o güzel şeylerin hepsi kitaplarındadır...

Heriflerin ilimlerini, fenlerini almalı, fakat kendilerine asla inanmamalı, asla kapılmamalıdır.

Bunların bütün insanlara, bilhassa Müslümanlara karşı öyle kinleri, öyle husumetleri vardır ki; hiçbir suretle teskin edilmek imkânı yoktur. Görünürde dinsiz geçinirler, vicdan hürriyeti diye kâinatı aldatıp dururlar. Hele biz Müslümanları, biz şarklıları "taassupla" itham eder dururlar.

Heyhat! Dünyada bir mutaassıp millet varsa o da Avrupalılardır. Gerçek Avrupalılardan daha mutaassıp bir millet vardır ki, o da Amerikalılardır.

Taassuptan hiç haberi olmayan bir millet isterseniz, o da bizleriz. Müslümanlardır.

Ey Cemaat-i Müslim'in! Bilirim ki, bu sözlerim, sizin senelerden beri avutulmuş, uyutulmuş fikirlerinize biraz aykırı gelecektir. Onun için size bir iki örnek vermem gerekir.

Bilirsiniz ki, bizim harb-i umumiye (1. Dünya Savaşı) girmemizden en çok istifade eden bir millet varsa o da Almanlardı. Almanlarla birlikte harbe girdik. Yüz binlerce şehit verdik. Yüz binlerce ocak söndü. Milyonlarca saman (servet) kaynadı gitti.

Şimdi Almanlar için ne lazım geliyordu? Ne yapacaklardı? Şüphesiz bütün dünyanın kendilerine savaş ilan ettiği bir zamanda, yegâne müttefikleri olan bizleri sinelerine basacaklar; bütün gazete ve medyasında gazetecileri ve yazarlarıyla, bizi alkış ve teşekkürler içinde boğacaklardı.

Heyhat ne gezer bu Alman kâfirlerinde bize muhabbet ve dostluk. Zerre miskal, bize sevgi beslemezler. Hatta bizi insan yerine bile koymazlar. Hayvanları bizlere tercih ederler. Bunlar için harbe girdik, yüz binlerce şehit verdik, ocaklarımız söndü. Sermayemiz, malımız yok oldu, onların yanında omuz omuza çarpıştık, kader birliği yaptık, ama ne gezer. Bize bakışları hiç değişmedi ve değişmez de.

Niçin?

Çünkü; bizi dinlerine karşı en büyük kafir sayarlar da ondan. Bu nedenle size bir iki örnek vereyim ki, bu Batılıların bize olan yaklaşımlarında ki samimiyetin ve dostluğun gerçek olup olmadığı anlaşılsın.

(konuya devam edeceğiz)

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.