Hava Durumu

Akif'in dikkat çektiği tuzak!

Yazının Giriş Tarihi: 05.01.2016 16:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.01.2016 16:11

Bir önceki makalemizde ele aldığımız, bu topraklarda uygulanan "Siyonist tuzakları" ve Müslüman çocukların zihnine ekilen "ırkçılık" tohumlarının hikâyesini Akif'in kaleminden dinliyoruz:

"Lehistanlı Müslüman zengin bir tüccar, çocuğunu İstanbul'da okutmak istiyor. Çocuğun Ruslaşmasını istemiyor ve Müslümanca bir eğitim almasını istiyor. Önce "Mekteb-i Sultaniye"ye gitmiş, eline Fransızca yazılı bir program sunmuşlar. Başka bir mektep yok mu demiş?  Robert Koleji göstermişler, gitmiş. Orada okul hakkında malumat alırken mabede benzer bir yapı dikkatini çekmiş! Sorduğunda; Kilisedir, şu kürsüye her hafta bir Protestan papazı çıkarak talebeye vaaz eder, demişler. Vaazı dinlemek mecburi midir, diye sorar. Evet, derler. Talebeler içinde Müslüman yok mu? Seksen kişi vardır, derler. Çok şey! Müslüman çocukları Protestan papazın vaazında bulunsunlar, hem de mecburen bulunsunlar, nasıl olur! Lakin Rusya mektepleri buradan çok iyi imiş. Onlar Müslüman talebeyi papazların verdiği vaazlarda, din derslerinde hazır bulundurmak şöyle dursun, talebe kendiliğinden girmek istese bile menederler." diyerek, çocuğunu hayıflanarak geri götürmüş. (M.Akif Külliyatı Cilt 5)

Osmanlı'nın payitahtında bunu yapanlar, hain kolları ile dört bir tarafta aynı mahut planlarını sahnelemekten geri kalmamışlar. Arapların fikir merkezi sayılan Beyrut'ta açtıkları okullarda (Amerikan Üniversitesinde, Suriye Protestan Kolej'inde) öyle bir ders ve müfredat veriyorlar ki, tesiri bütün Orta Doğu'da çabucak hissedildi. Beyrut Amerikan Üniversitesi dünyada küfrün en şöhretli ocaklarından birisi haline gelmişti. Burada okuyan çocuklar, "son sınıfa gelen talebeler hemen hemen hepsi kendi dinlerine karşı ateşli bir münkir kesildiler. Hepsinden daha fenası bu zehirlenen gençler, nesiller boyunca Arap dünyasının liderliğini yaptılar"(Meryem Cemile). İşte bugün, Arap liderleri ile halkın arasında oluşan derin uçurumun altında yatan ana sebep budur.

Aynı oyunun "Türk projesine" baktığımızda tıkır tıkır işlediğini ve bana göre hala işlemeye devam ettiğini görüyoruz. Oyunun farkına varanların attıkları adımlar, çeşitli bahanelerle önleri kesilmeye çalışılıyor.  Şimdi okullarda Hazret-i Peygamberin Hayatı, Kur'an-ı Kerim ve Din Dersinin yer almasının neden önemli olduğu anlaşılıyor, değil mi? Siz bu toprakları besleyen bağı keserseniz ve yerine "Batı müfredatını" verirseniz elbette yetişen nesil Kürtçü de kesilir, ateist de, ırkçı da ve hatta hain de kesilir.

Çare:  Patrik Gregorius'un mektubunda dikkat çektiği hususları yeniden ihya ve inşa etmekten geçer. An'anat-ı milliye ve maneviyenin tohumlarını yeniden filizlendirmek. Tahrip edilen yerleri tekrar onarmak, Yani,  düştüğümüz yerden, yeniden ayağa kalkmaktır. Bilhassa maarifle tahrip edilen bu milletin yegâne halas çaresi; Maarifte Batının bilim, fen ve teknolojisi ile beraber,  kendi örf, adet ve kültürümüzü tedris edecek  "radikal bir eğitim reformunu" hayata geçirmektir.

Çare: Bediüzzaman'ın şu ifadelerindedir:

"...Kur'an'ın sabahında uyanınız. Yoksa Kur'an-ı Kerim'in güneşinden gözlerinizi kapatarak gaflet sahrasında yatmakla, vahşet ve gaflet sizi yağma edip perişan edecektir. Kur'an'ın mecrasından ayrılarak, birleşmeyen su damlaları (Türk, Kürt, Laz, Çerkes...vb) gibi, toprağa düşmeyiniz. Yoksa toprak gibi, sefahat ve şehvet-i medeniye sizi emerek yutacaktır. Birleşen su damlaları gibi, Kur'an-ı Kerim'in saadet ve selamet mecrasında ittihat ederek, sefahat ve rezalet-i medeniyeyi süpürüp, bu vatana ab-ı hayat olan hakikat-i İslamiye sularını akıtınız. O hakikat-i islamiye suları ile bu topraklarda iman ziyası altında hakiki medeniyetin fen ve sanat çiçekleri açacak, bu vatan maddi ve manevi saadetler içinde gül ve gülistana dönecektir, inşallah."

Evet, yukarıdaki ifadeleri,  "Kürt meselesi " açısından, vicdan ve kalp terazinde tartmanın zamanı gelmiştir. Yöneticilerimize bu teraziyi korkmadan ve çekinmeden kullanmalarını salık veriyoruz. Sağlık ve şifa Kur'an eczanesinde mevcuttur. 

 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.