Hava Durumu

ABD, Big-Bang ve onuru kırılan ülkeler!

Yazının Giriş Tarihi: 01.02.2019 07:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.02.2019 07:06

Acaba ABD ve onun izini takip eden Batılı kapitalist ülkeleri, dünya üzerindeki insanlık dışı davranışlara ve yaptırımlarasevk eden saik nedir? Neden böyle iğrenç yola pervasızca başvuruyorlar? Bu hususta yapılan araştırmalara baktığımızda görüleceği üzere; ABD'nin azgınlığı 1990 sonrası Berlin Duvarı'nın yıkılması ya da Sovyetler'in yıkılmasıyla pek alakası yoktur. ABD dünyayı sömürmeyi ideolojik bir zihniyet ve pis bir beslenme politikası haline getirmiştir.Bu güç elinde bulundukça bu barbarlığı, zorbalığı, münafıkça tavır ve davranışları devam edeceğe benziyor.

1990'lardan sonra görülen iktisadi istikrarsızlıktan ve üretimdeki düşüşten dolayı ABD ve Avrupa'da pek çok işçi işinden oldu ve iktisadi krizler yaşandı.

Finansal sermayeyi elinde tutan teröristler, gerek kendi devletlerine borç vererek, gerek dünya borsalarına yatırarak inanılmaz kâr elde ettiler. ABD dış ticaretinin verdiği açık 2000 yılı itibariyle 475 milyar doları buldu. Neredeyse tüm Amerikan şirketleri, cari işlemlerinde açık vererek borçlu duruma düştüler. Ekonominin krize girmesi 10 zengin ülkede 100-150 milyon insanın yoksulluk sınırı altında yaşamasına neden olmuştur. Yoksullukla varlıklı olmak arasındaki uçurum iyice derinleşti. Dünya gelirinin KAHİR EKSERİYETİNİ, NEREDEYSE TAMAMINI, ABD VE AB ÜLKELERİ elinde tutuyor. Bu ülkelerin içinde de %1'lik bir kesim, bu ticarîkaymağı yönlendiriyorki bunların ekseriyeti de Yahudilerdir. Yeryüzünde kavgaya neden olan hangi taşı kaldırırsanız altından mutlaka bir Yahudi çıkar. Burada Hitler'in "Kavgam" kitabını, bir de bu gözle okumanızı tavsiye ederim. İsterseniz sivil toplum örgütü İNTERMON OXFAM'ın raporundan birkaç çarpıcı örnek verelim:

"-Dünyadaki zenginliğin neredeyse yarısının (Yüzde 46) dünya nüfusunun yüzde 1'inin elinde.

  -Dünya üzerindeki en zengin 26 kişinin serveti dünyadaki 3.8 milyar insanın servetine eşit düşüyor.

-Dünya nüfusunun %10'u her gün aç geziyor.

-11 milyon çocuk her yıl gerekli olan birkaç dolarlık yardımı alamadığı için ölüyor ve bu rakam gün geçtikçe artıyor.

- ABD'de 1990'lı yılların birinci yarısında yoksulluk sınırında yaşayan insanların sayısı 38 milyondur. (Nüfusun %14'ü). Bu rakam 2000'de %18'e yükselmiştir.

-ABD'de işsizlik %5,5 iken, Avrupa'da bu rakam %10'u aşmaktadır.

-ABD'li 3 zenginin serveti en yoksul 48 ülkenin GSMH'sından daha fazladır.

Rapor oldukça çarpıcı ve düşündürücü verileri bir bir sıralıyor. Adeta sünya nefesini tutmuş büyük bir patlamaya doğru gidiyor hissine sahip oluyorsunuz.Ve Raporun sonuç metninde "Ekonominin elit kısmı, ekonomi oyununun kurallarını istedikleri gibi değiştirebilmek için siyaset gücünü tutsak almıştır" ifadesine yer verildiğini de söyleyelim.

YENİ KARARLAR!

ABD Başkanı, ABD'li çiftçilerle yaptığı bir görüşmede, bu kararlardan söz etmiş ve şöyle demişti: "ABD'nin nüfusu dünya nüfusunun %4'ünü oluşturuyor. Oysa ABD yurttaşları dünya zenginliklerinin % 22'sinden yararlanıyor. Bu dengenin devam etmesi, hatta lehimize değişmesi için yeni kararlar almamız şarttır."

Sizce bu yeni kararlar nedir acaba? Türkiye'de, Ortadoğu'da, Suriye'de, Irak'ta, Venezuela'da cereyan eden olaylarla ilgisi ne kadardır?

DÜNYANIN EFENDİSİ OLMAK!

Evet, Batı dünyasının, bilhassa ABD'nin kendi iç dünyasında ve aralarında oluşturdukları bir yönetim paradigması vardır; dünyanın efendisi olmak ve dünyayı istedikleri gibi görmek zihniyeti. Buna uyulduğu, boyun büküldüğü sürece herhangi bir sorun yok, fakat itaatsizliğin bedeli ise hayli ağır. Burada şunu vurgulamak istiyorum; Batı'nın ve özellikle ABD'nin bu gayr-i insani dayatmaları ulusların onurunu kırmaktadır. Onuru kırılan ulusun sağlıklı ve onurlu bireyi olmak hemen hemen mümkün gözükmemektedir.

Korkulan odur ki; ülkelerin onurunu kıran bu alçakça yaptırımların dayanılmaz bir hal alıp; buna karşın kitlesel başkaldırıların meydana gelmesi, sonuçta da dünyaya çok ağır bir faturaya mal olmasıdır. Sizce dünya o yöne, yani o büyük patlamaya, Big-Bang'a doğru sürüklenmiyor mu?

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.