Hava Durumu

AB ve ABD'ye Karşı Stratejik Duruş!

Yazının Giriş Tarihi: 31.08.2018 06:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.08.2018 06:50

Bence ecdadımızın Frenkler diye adlandırdığı Batılıları, en iyi tanımlayan mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerim'dir. Malumunuz ayetler kıyamete kadar geçerliliğini muhafaza eder. Yani kelam-ı ezelinin ifadeleri ebediyete kadar hükmü geçerlidir. Bu nedenle, karşımızdaki uluslararası ilişkiler kurduğumuz batı dünyasının iç yüzünü, apaçık deşifre ediyor Allah'ın sözleri. O halde ilişki kurduğumuz bu farklı kültürün insanlarını tanımalıyız  ki, ilişkilerimiz bizim açımızdan sağlam ve geçerli olsun. Yani aldatılmayalım, aldanmayalım, oyuna gelmeyelim, tuzağa düşmeyelim. Karşımızdaki güruh yüzümüze karşı gülen ve arkadan da hançerleyebilen bir güruhtur.

Evet, ecnebilerin içyüzünü bilmek kaydıyla bu dünyayla ticari işbirliği yapılabilir, bunda da bir beis yoktur.

Şimdi Mukaddes kitabımızın bu kesim yani ehl-i kitap hakkındaki tanımlarına ve tahlillerin bakalım.

Kur'an'da kâfir, münafık, fâsık ve onlara benzer insanlara bakan pek çok ayet vardır. (4:89 -9:23,73 - 58:22 -60:1,2) Bu ayetler mezkûr vasıftaki insanlara dostluğu yasakladığı gibi makamlarına göre onlara muhalefet etmeyi de ihtar eder. Yani dinimizde Memduh olan müsamaha ve af, liyakata göredir, mutlak değildir. Bu liyakatı da ulema ve büyük âlimler tayin ederler ve etmişlerdir. Şahsi anlayış ve meyillere göre ve tevillerle hareket edilemeyeceği de açıktır.

Mevzumuzu açıklayan "her zaman ve mekânı irşat ve ikaz eden bir ayetin nurlu manasıyla " açıklamaya çalışalım, şöyle ki:

"Femalekum fil münafikiynefieteyn".

"Size ne oldu da münafıklar hakkında  iki guruba ayrıldınız?".

"Vallahuerkesehumbimakesebu".

 "Halbuki Allah onları kendi ettikleri küfürleri yüzünden baş aşağı etmiştir".

" E turiydune en tehtedu".

 " Siz Allah'ın dalalet verdiğine hidayet vermek mi istiyorsunuz?".

" Ve men yudlilillahufelentecidelehusebiyla".

" Halbuki Allah her kime dalalet verirse, yani her kimde dalalet halk ederse, Ya Muhammed sen bile artık ona bir yol bulamazsın".

" Veddulevtekfurunekemakeferu fe tukununesevaen..".

 " Onlar Sizin de kendileri gibi inkâr etmenizi istediler ki onlarla eşit olasınız (diye arzu etmektedirler).

" Felatettehizuminhumevliyaehettayuhaciru fi sebilillah".

O halde, Allah yolunda göç edinceye kadar, bu suretle imanlarını ispat edinceye kadar içlerinden dost tutmayın". (4:88,89)  / (Hak Dini Kur'an Dili Tefsirinden)

Demek hakiki müminler, Fâsık ve münafıklara muhaliftirler. Onlara dost olacak ayrı bir gurup, bir fırka oluşturamazlar. Samimi müminler hepsi birden Kur'an'a ittiba ederler.

(Konumuza bakan hadis-i şeriflerle devam edeceğiz.)

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.