Hava Durumu

Toplum erkil aile yapısı

Yazının Giriş Tarihi: 15.03.2022 06:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.03.2022 04:02

Ailelerimizi düşünelim hadi. Ataerkil bir aile yapınız mı var? Anaerkil mi? Yoksa son zamanlarda dilimize yerleşen çocuk erkil mi aile yapınız?

Ben bu üç aile yapısı dışında bir aile yapısından daha bahsetmek istiyorum bugün: Toplum erkil aile yapısı. -Aslında şu an literatürde böyle bir kavram mevcut değil.- Yani ailemizin kurallarının toplum tarafından, çoğunluk tarafından belirlendiği bir yapı diyebiliriz.

Bizler biliyoruz ki bir kurumun sağlıklı işlemesi ve huzurlu olması için tek bir yöneticiye ihtiyacı vardır. Çünkü eğer bir yeri birden fazla kişi yönetiyorsa orada problemler çıkmaya başlar. Örneğin bir yöneticinin A dediğine diğeri B diyebilir. Biri için evet olan şey diğeri için hayır olabilir. Ve bu tür durumlarda ortamda karmaşa ve kaos vuku bulur. O yüzden deriz ki: Aile içinde de bir yönetici olmalı. Yöneticiyse istişare usulüyle yürütmeli işlerini.

Fakat gördüğüm kadarıyla bazı ailelerde toplum yöneticilik yapmaya, kuralları toplum belirlemeye başlıyor, toplum dediğimizde çoğunluktan ibaret bir yapı. Doğal olarak her kafadan bir ses çıkıyor. Birileri için doğru olan bir mefhum diğerleri için çok yanlış kabul edilebiliyor. Her kafadan ses çıktığı gibi bir de günden güne kültürden kültüre kurallar değişiyor. Evliliğini, değişen toplum kuralları üzerine inşa eden eşler ve çocuklarsa bu durumdan çok büyük zarar görüyor. Hatta aile kurumu çatırdamaya başlıyor.  O halde gelin yeniden düşünelim. Evimizdeki kuralları kim belirliyor? Ben mi, eşim mi, çocuklar mı yoksa toplum mu?

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.