Hava Durumu

Tip4 Yavuz

Yazının Giriş Tarihi: 08.12.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2020 06:30

Yavuz, anaokuluna başlamıştı. Annesi karşısında hareketli, enerjik, canlı bir öğretmen görünce çok mutlu olmuştu. Malum çoğu anne çocuğunun karşısında böyle bir öğretmen olsun isterdi. Fakat Yavuz, bu kadar canlı bir öğretmene rağmen oryantasyonunu 1 ayda tamamlayabilmişti. Yavuz'un öğretmeni bu durumdan hiç memnun değildi. Her hafta anneyle telefonda uzun uzun konuşup Yavuz'un ne problemi olduğunu anlamaya çalışırdı. Çünkü Yavuz, sınıftaki diğer çocuklar gibi değildi.

'Erkek' olmasına rağmen çok duygusal, çabuk incinen, sürekli anlaşılmayı bekleyen, çekingen bir hali vardı. Çocuklar, hareketli oyunlar oynamaktan hoşlanmazlar mıydı? Hele 'erkekler'...Öğretmen de her gün gününün büyük bir bölümünü hareketli oyunlara ayırırdı. Ama sınıfta ne zaman hareketli bir oyun oynansa Yavuz, boya kalemlerini alır masasına geçer resimler yapmaya başlardı. Yavuz böyle mutluydu. Öğretmeni de ailesi de anlam veremiyordu Yavuz'un bu haline. Öğretmeni ailede suç arıyordu. Aile de çocuklarının üzerine giderek: "Diğer çocuklar gibi olsana!" gibi söylemlere başvuruyordu.

Ne zordu bu dünyada çocuk olmak. Hareketli olsan yaramaz, sakin olsan çekingen der bu yetişkinler. Hep de bir kusur bulurlar. Anlamak zordur bu dünyada. Anlaşılmak ise kimi zaman imkansız.

Yavuz'u keşfedemedi ilk öğretmeni. Yavuz'un potansiyellerini yakalayamadı. 2 yıl geçti bu şekilde. 1. Sınıfa başladı Yavuz. Yeni öğretmen, yeni arkadaşlar... Yavuz, yeni öğretmenini gördüğünde içi kaynadı. Öğretmeni de Yavuz'u gördüğünde... Sınıfa değil, tek tek öğrencilere hitap ediyordu öğretmen. Tek tek keşfediyordu bütün çocukları. Kimi hareketli, kimi içe dönük, kimi duygusal, kimi baskın karakterliydi. Hiçbirine bahane bulmadı öğretmen, ailelerinde problem aramadı.

Yavuz yine aynı Yavuz'du. Yıllar yalnızca boyunu uzatmıştı Yavuz'un. Bir de ona en çok dokunan öğretmeni değişmişti. Yavuz, duygusal bir çocuktu. Hassastı, anlaşılmak onun için şifaydı. Karşısındakini anlayarak da şifa dağıtıyordu. Sanata, estetiğe çok düşkündü. Ve yetenekliydi de. Bu yeteneği hayal gücüyle birleşince harika resimler çıkarıyordu ortaya. Yavuz, keşfedilmişti ve daha keşfedilecek çok yönü vardı.

Dünyadaki diğer çocuklar da keşfedilmeyi bekliyordu.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.