Hava Durumu

Tip1 Ayşe

Yazının Giriş Tarihi: 17.11.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.11.2020 06:30

Bir varmış bir yokmuş.

Ayşe adında bir kız yaşarmış şehrin bir yerinde. Zekiymiş, çalışkanmış. Sınavlara girmeden önce harıl harıl ders çalışırmış. Her sınav günü geldiğinde de "Hiç çalışamadım." der pişmanlık yaşarmış. Sınav kağıdını öğretmenine teslim ettikten sonra "Acaba, ismimi yanlış mı yazdım, cevap anahtarını eksik mi geçirdim?" diye düşünür dururmuş. Sonuçlar açıklandığında 100 üzerinden 90 üzeri alırmış. Ama "Acaba nerede hata yaptım?" der puanından hiç memnun olmazmış.

Ayşe dindar bir kızmış da. Namazlarını kılarmış. Abdest almak için banyoya gittiğinde 15 dakika çıkamazmış. "Ayağımı yıkadım mı? Başımı mesh ettim mi?" derken namaz vaktinin sonuna yetişirmiş. Tam anlamıyla abdestini alabildiğine inanmasa da namazı kaçırmak korkusuna gider seccadesinin başına dururmuş namaza. Bu sefer de namazdayken düşünmeye başlarmış: "Niyetimi doğru ettim mi? Kaçıncı rekatta kaldım? Abdestimi de tam alamadım zaten?". Ayşe namazını bitirirmiş ama düşünceler de Ayşe'yi bitirirmiş.

Müfettiş olmuş Ayşe. Tam da kendine göre bir meslek bulmuş. Denetlemek, kontrol etmek, kuralları bildirmek, insanları uyarmak tam da onu yansıtan işlermiş. Başarılı bir müfettişmiş ama çokça sıkboğaz edermiş insanlara. Kurallar olmalı, insanlar da bu kurallara tam anlamıyla uymalılarmış.

Ayşe, evlenmiş. Eşini de kontrol etmeye çalışırken bulmuş kendini. Küçük hataları görmezden gelemiyormuş.

Ev düzeni, yemek, ütü ev içinde üzerinde aldığı sorumluluklarmış. Sorumluluklarını en güzel şekilde yapmaya çalışıyormuş. Ama bir türlü istediği o ideal seviyeye ulaşamıyormuş. Yaptığı yemekler, ütülerden memnun olamıyormuş. Hep daha iyisi olduğunu düşünüyor, çabalıyor ve bir noktadan sonra hata yapma korkusuyla ağlayıp duruyormuş.

Anne olmuş sonra Ayşe. Kendi gibi bir erkek evlat dünyaya getirmiş. Düzenli, sorumluluklarının bilincinde, hata yapmak istemeyen ve hata yapmaktan olabildiğince korkan, kuralları seven ve kurallara uyan. Ayşe ara ara yetersizlik hisleriyle boğuşmaya devam ediyormuş anneliğinde de. Ama hayatta kendini en rahat hissettirdiği kişi de yine evladıymış.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.