Hava Durumu

Sosyal medyada tanı koymak

Yazının Giriş Tarihi: 07.12.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2021 06:30

Üniversite yıllarımda psikopatoloji derslerine başlarken hocamız, "Arkadaşlar işlediğimiz hastalıkları kendinizde arama ve bulma eğiliminde olabilirsiniz. Dikkat edin!" diye uyarmıştı. Sahiden de psikolojik veya fiziksel herhangi bir hastalık anlatıldığında önce kendimizde ya da yakın çevremizde böyle bir insan var mı sorusunun yanıtlarınıbulmaya çalışır bazılarımız.

Sosyal medyada da maalesef bu eğilimi görmekteyim. Fakat uzmanlar olarak da buna kapı aralayan cümlelerimizin olduğunun farkındayım. Yine sosyal medyada bir uzman narsisizmle ilgili paylaşım yapmış. Benim de huyumdur gönderidense yorumlar dikkatimi çeker. Bir gönderinin insanlar üzerinde nasıl etki uyandırdığını merak ederim. İşte uzmanın bu paylaşımından sonra gelen birkaç yorum:

  • Ben bunlara en iyi cezanın en düşmüş anlarında tekmeyi vurup kurtulmak olduğunu düşünüyorum.
  • Dünyanın en pis ve en tehlikeli şeytanları bunlar Allah'ım bizi bu kişilerden korusun.
  • Ülkenin %80'i narsist bence geldiğimiz hal bu maalesef.
  • Aynen hocam hepsini gördüm bunlardan kurtulmak da çok zor.
  • Allah razı olsun sizlerin sayesinde tanıdık düşmanlarımızı, günlük hayatta böyleleri ile karşılaşınca sorunun bizde olmadığını anlıyoruz artık.

Ve bunun gibi yüzlerde yorum...

Bu konuda iki konuya dikkatinizi çekmek istiyorum sevgili okur.

  1. Sosyal medya kendimize ve çevremizdekilere tanı koyma yeri değildir. Bu işi psikiyatristler belli tanı kriterleri doğrultusunda yapar.
  2. Narsisizm psikolojik bir hastalıktır. Bizler hasta olmuş insana düşman olmayız. Tam aksine şefkat duyarız. Şefkat duymak, sınırlarımızı çizmemek demek değildir.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.