Hava Durumu

Okullar açıldı

Yazının Giriş Tarihi: 07.09.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.09.2021 07:30

Okullar açılacak mı açılmayacak mı derken açıldı çok şükür. Bilirsiniz okula hazırlık sürecinde  öğretmenlere hizmet içi eğitimler verilir. Çocukla iletişim, veli ile iletişimdir çoğu zaman konu. Sosyal medyada da rast gelmişsinizdir muhtemelen. Ruh sağlığı uzmanları okulların açılmasına yakın bu konularla ilgili gönderiler paylaşırlar.

E peki öğretmen midir sadece öğrenmesi ve hatırlaması gereken? Veli olarak hem bana hem de sizlere minik bir hatırlatma olması açısından yazıyorum bu hafta yazımı. Öğretmen hakkında unutmamamız, unuttuysak bile hatırlamamız gereken maddeler...

  1. Öğretmenler de insandır. Onlardan üstün yetenekli olmasını, her şeye yetişmesini beklemek, insanüstü haller sergilemesini istemek abestir.
  2. Öğretmenlerin de dinlenmeye ihtiyaçları vardır. Mesai saatleri dışında, tatil günlerinde gereksiz sorulara boğmak dinlenmelerine engel olmaktır ve bu durum motivasyonlarını olumsuz anlamda etkileyecek önemli bir faktördür.
  3. Öğretmenlerin de özel hayatı vardır. Tek kimlikleri, öğretmenlik değildir. Onlar hem anne-baba hem eş hem evlat hem arkadaş hem akrabadırlar.
  4. Öğretmenin tek öğrencisi bizim çocuğumuz değildir. İlgilenmesi gereken bir dolu sınıf öğrencisi ve aynı zamanda öğrencilerinin anne-babaları vardır.
  5. Öğretmenlerin de duyguları vardır. Onlar da mutsuz olabilirler ve kendilerini iyi hissetmeyebilirler.
  6. Öğretmenlerin de belli bir dünya görüşlerinin, belli düşünce kalıplarının olması abes değildir.

Özellikle bu 6 maddeyi aklımızdan çıkarmadığımız, anlayış beklediğimiz kadar anlayışlı da olabildiğimiz hayırlı bir eğitim yılı diliyorum.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.