Hava Durumu

Müslüman psikoloğa gider mi?

Yazının Giriş Tarihi: 24.08.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.08.2021 07:30

Sosyal medyada sıkça karşılaşırız bu soruyla. Soru güzel fakat maalesef verilen cevapları problemli buluyorum. Cevapların problemli olmasını da İslamiyeti eksik anlamamız olarak yorumluyorum.

Çünkü malum seküler sistemde dinin yanına bir şey getirmemiz mümkün değil. Eğer din ve "bilmem ne" derseniz linç yersiniz. Halbuki gerçekte İslamiyet, yalnız namaz kılmak ve oruç tutmak demek değildir.

Gerçekte İslamiyet, senin yemeğe neyle başladığına kadarkarışır. O halde sorumuzun cevabına geçelim. Müslüman psikoloğa gider mi?

El-cevap: "Neden gitmesin? Bu soruyu sordurtan sebep nedir?"

Sebeplerin bulunması gerekir bunu cevaplayabilmek adına. Fakat maalesef cevap çoğu zaman şu oluyor: "Kişi depresyondaysa namaz kılınca geçiyor mu? Geçmiyor. E o halde...?"

Bir dakika!

  1. İslamiyet yalnız ibadetlerden mi ibarettir? İslamiyet senin dünyaya, olaylara, kişilere, imtihanlara bakış açını belirleyen en önemli faktördür. Ya da Müslümansak böyle olması gerekir demeliyim. Ama biliyorum garip bir sistemde yaşıyoruz. İslamiyetiiliklerimize kadar yaşamak bir tık zor.
  2. Namaz kılıyoruz ama nasıl namaz kılıyoruz da namazdan sonra namaz kıldığımızı dahi unutuyoruz? Şekilcilikten ibaret olan namazlarımızın ruhi bunalımlarımıza iyi gelmesini bekleyemeyiz sanırım.
  3. Çağımızda psikolojik rahatsızlıkların artmasını neye bağlıyoruz? Çok mu zor maneviyat boşluğunun da bir etken olduğunu kabul etmek?

Psikolog refakatçidir, hayat yolunda karşımıza çıkan engelleri aşabilmek için destekçidir, bakış açıları kazandıran kişidir. O halde "Müslüman, psikoloğa gider mi?" sorusunu şimdi siz cevaplayın.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.