Hava Durumu

Mizacımız hem şükrümüz hem imtihanımız

Yazının Giriş Tarihi: 24.12.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.12.2020 06:30

Herkesin doğuştan bir mizaca yatkın olarak dünyaya geldiğinden sık sık bahsediyoruz. Mizacımız, DNA'mızda kayıtlı bilgiler gibi bizim bu dünyadaki bakış açımızı belirleyen ana faktör haline geliyor. Duygularımız, düşüncelerimiz, davranışlarımız çoğu zaman mizacımızın getirileriyle ortaya çıkıyor. İşte tam da bu yüzden mizacımız bizim hem şükrümüz hem imtihanımız oluveriyor.

Tip1'ler: Sorumluluklarını tam anlamıyla yerine getirmeye gayret ederek, görevlerini hatasız yapma istekleri ve arzularıyla kendi hayatlarına ve çevrelerine olumlu katkılar sağlarlarken mükemmeliyetçi halleri imtihanları haline gelebiliyor.

Tip2'ler: Sevgi, şefkat, merhamet, yardımseverlikleriyle ailelerine, çevrelerine iyilik, güzellik dağıtırlarken muhatapları tarafından sevilmek, değer görülmek arzuları ve bunu bulamadıklarında yaşadıkları alınganlıkları, hüzünleri imtihanları oluveriyor.

Tip3'ler: Dış görünüşleri, parfümleri, konuşmaları, kelime seçimleri, başarılarıyla yüksek yerlere gelip insanları da sürükleyebilme becerisine sahip olmalarıyla olumlu potansiyellerini ortaya çıkarırlarken hırsları, rekabetçi halleri imtihanları oluveriyor.

Tip4'ler: Anlam ve derinlik arayan, duyguları önemseyen, empati becerisine sahip olmalarıyla dünyaya değer katarlarken kolay incinmeleri, anladığı gibi anlaşılmayı beklemeleri imtihanları oluyor.

Tip5'ler: Meraklı, objektif, araştırmacılıklarıyla kendilerine ve çevrelerine farklı konularda bilgiler sunarlarken duygulara mesafeli durmaları, dışarıdan yardım istemeden yalnız kendilerine dayanma arzuları, her şeye akılcılıkla yaklaşmaları imtihanları olabiliyor.

Tip6'lar: Tedbirli, sorgulayan, kıyaslama yapan, test eden özellikleriyle daha kesin bilgilere ulaşabilirlerken onaylanma, risk almaktan sürekli kaçınma, kaygılı halleri imtihanları oluveriyor.

Tip7'ler: Heyecanlı, iyimser olmaları, keşfetmeyi sevmeleriyle mutluluk dağıtırlarken etrafa, uzun süre bir konuya dikkatlerini verememeleri, ciddi konulara ciddi yaklaşamamaları ve polyannacılıkları imtihanları olabiliyor.

Tip8'ler: Lider olma, otorite kurma, kuralları uygulama ve uygulatabilme becerileriyle dünyayı daha yaşanabilir hale getirirlerken öfkeleri, aşırı baskıcı ve her şeyi kontrol etme ama kontrol edilmeme istekleri imtihanları oluyor.

Tip9'lar: Çatışmadan kaçınan, barışçıl halleriyle dünyaya huzur dağıtırlarken problemleri görmezden gelme, erteleme, hayır diyememe özellikleri imtihanları olabiliyor.  

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.