Hava Durumu

Materyalist toplumun materyalist ruhiyatçıları

Yazının Giriş Tarihi: 20.08.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.08.2020 07:30

Kişilerin ve toplumun içinden maneviyatın yok edilmesi demek ruhun çekilmesi demektir. Ruhu olmayan kişi ve de toplumlarda da intihar, cinayet vakaları artacak ve psikolojik problemi olmayan insan kalmayacaktır. Çözüm için başvurulan ruhiyatçılarda da maalesef durum bundan farklı değildir. Onlar da ruhsuz öneriler için müşteri beklemektedir.

Bir seminer sonrası sardı bu düşünceler beni. Konu intihardı. Gençlerde intihar. Hani şu haberlerde sıkça rastladığımız olaylar.

"Pompalı tüfekle kendini öldürdü! Ailesine intihar mektubu ve bir paket kına bıraktı..."

"Oğlunu öldüren cani anne intihara kalkıştı. "

"Polis memuru erkek arkadaşını öldürüp intihar etti."

Ve daha niceleri...

Veriler de aktarılıyordu.

2000'lerin başında intihar sonucu ölüm vakaları yılda 2000 kişiyken 2012 itibariyle bu sayı 3000'e çıktı. 2014 yılında 3169 kişi, 2015'te 3246 kişi, 2016'da 3193 kişi, 2017'de 3168 kişi hayatını intiharla sonlandırmıştır. Son veriler 3161 kişiyle 2018 yılına aittir.

"İntihar nedenleri ise sırasıyla hastalık, geçim zorluğu, aile geçimsizliği, hissi ilişki ve istediği ile evlenememe, ticari başarısızlık, öğrenim başarısızlığıdır."

Sunumu yapan da bir psikiyatrist. Benim için uzmanın önerileri değerliydi. Dört gözle bekledim kağıt, kalem elimde. Ve evet öneriler... Psikiyatristin de dediğine göre çok da önleyici değillerdi. En olabilecekleri vurguladı psikiyatrist.  Sorun çözme becerileri geliştirilmeliydi gençlerin. Riskli gruplar klinisyenlere gönderilmeliydi. Alkol ve maddeden uzak durulmalıydı vs vs.

Bu kadar zor muydu ruhtan bahsetmek ruhu yaratandan bahsetmek. Maneviyattan uzaklaştığımız için, ruhumuza yabancılaştığımız için değil miydi depresyon, stres, intihar ve nice psikolojik problemler?  Entel olma kaygısı, çağa ayak uydurma kaygısı mıydı ruh sağlığıyla ilgilenenlerin maneviyata dair ağızlarından tek bir kelime çıkmaması? Materyalist toplumun materyalist ruhiyatçıları!

İnsanı toplumu nizama sokan bir iç güç olmadığı sürece intiharlar da psikolojik bozukluklar da artmaya devam edecektir.  Bu iç güç maneviyattır, dindir, diyanettir.

Zihninde intihar seçeneği olan intihar eder.

Zihninde cinayet işleme seçeneği olan cinayet işler.

Zihinde bir seçenek olarak duran her ne varsa kriz anlarında kullanılma ihtimali yüksektir. İntihar, cinayet, aldatma, zarar verme, hırsızlık vs.

Devamı gelecek...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.