Hava Durumu

Materyalist toplumun materyalist ruhiyatçıları - 2

Yazının Giriş Tarihi: 25.08.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.08.2020 06:30

Zihninde intihar seçeneği olan intihar eder.

Zihninde cinayet işleme seçeneği olan cinayet işler.

Zihinde bir seçenek olarak duran her ne varsa kriz anlarında kullanılma ihtimali yüksektir. İntihar, cinayet, aldatma, zarar verme, hırsızlık vs.

Diye sonlandırmıştık bir önceki yazımınızı. Okumayanlar ilk olarak o yazımızı okuyup sonrasında da bu yazımızı okurlarsa işlediğimiz konu daha anlamlı olacaktır.

Biliyoruz ki intihar, cinayet gibi haberleri yayınlamak özellikle ayrıntılarını vererek yayınlamak kişilerin zihinlerinde 'olabilir' kapısını açıyor. Ve intihar, cinayet oranları da artış gösteriyor. Peki, bu durumları zihnimizde, toplumun zihninde seçenek haline getirmemek için ne yapılmalı?

Prof. Dr. Kemal Arıkan BBC'ye vermiş olduğu bir röportajından alıntı: "Türkiye'nin dünyada intihar oranları açısından üst sıralarda yer almadığını söylüyor ve mesleki deneyimlerinden yola çıkarak bunun nedeninin Türkiye'deki bazı koruyucu etkenler olduğunu düşündüğünü savunuyor."

Arıkan'a göre Türkiye'de insanları intihar girişiminden caydıran konularında başında dini faktörler geliyor: "Allah korkusu, sonsuz cehennem kaygısı, bizim ülkemizde intihardan vazgeçmek için ciddi bir gerekçe."

Bu demek oluyor ki Allah korkusunu, cehennem kaygısını, sıkıntılar içinde boğulurken imtihan sırrını keşfedebilme becerisini, dünyanın fani olduğu düşüncesini, ahiret aleminin sonsuz olduğu ve dünyada huzurlu yaşayabilmek için gerekli olan ilmihal bilgisini bir kişiden bir toplumdan çekerseniz sonuç hüsran olacaktır. İntihar vakaları da, cinayet haberleri de, psikolojik problemler de her geçen gün artmaya devam edecektir. O yüzden ebeveynler olarak bebek daha anne karnındayken kendimize dini anlamda olması gerekenler anlamında bir çekidüzen vererek çocuk eğitimine başlamalı, anaokuluna gönderirken seçici davranmalı, her hususta olduğu gibi din eğitiminin tohumlarının çocuklukta atıldığını unutmamalıyız. Ve en önemlisi de çoğu dünyevi problemler yalnızca dünyevi önerilerle çözüme kavuşamaz. Aynı intihar olaylarında görüldüğü gibi... O yüzden tavsiyemdir, sıkıntılarınıza çözüm ararken bir ayağı dünyada diğer ayağı ukbada olan ruhiyatçıları tercih edin. Ufkunuz, hedefiniz dünya kadar küçük, sığ olmasın. Ahiret hayatı kadar ferah, geniş olsun.  

Şifa arayan tez zamanda şifaya kavuşsun.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.