Hava Durumu

Günümü zehir eden düşünceler

Yazının Giriş Tarihi: 15.06.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.06.2021 07:30

Kedileri sevdiğinizi düşünelim. Karşınızdan bir kedi geliyor size koşa koşa. Ne tepki verirsiniz? Duygularınız ne olur? Muhtemelen kollarınızı açar ve kedinin kucağınıza gelmesini gülümseyerek beklersiniz.

Kedileri sevmeyen birini düşünün şimdi de. Yine aynı şekilde kedi koşa koşa üzerine doğru geliyor olsun. Onun tepkisi ne olur sizce? Hangi duyguları yaşar? Muhtemeldir ki korkar, kaygılanır ve bir an önce oradan uzaklaşmanın yollarını arar.

Olay aynı olay. Kedi aynı kedi. Peki duygularımızı ve davranışlarımızı bu denli uçlarda yaşamamıza sebep olan şey ne olabilir?

Düşüncelerimiz, olayı algılama ve yorumlama biçimimiz...

Hayat da böyle değil mi sahi?

Çoğu zaman benzer şeyler yaşamıyor muyuz insanlarla?Konu eşimiz, çocuklarımız, anne-babamız, işimiz vs. olmuyor mu? Zaten dünya denen mekanda ne kadar farklı sorunla karşılaşabiliriz ki?

Fakat kimi insan sorunlarına pozitif bir edayla yaklaşırken kimi sorunlarıyla boğuluyor. Kimiyse yaşadığı sorunları, sorun olarak bile nitelendirmiyor. E fark nedir peki?

Yine düşünceler, yorumlayışlar değil mi? Birini ağlatan film diğerini güldürüyorsa başka birini öfkelendiriyorsa burada görünen değil görünenden yapılan çıkarımlar farklılık gösteriyor demektir.

 O halde problem yaşadığımız zaman kendimize şunu sormamız gerekir: "Ben şu an bu şekilde düşünüyorum ve benim bu düşüncem günümü zehir ediyor. Bu olayı başka nasıl yorumlayabilirim?"

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.